El govern avalua amb associacions i gremis com reactivar l’economia
botigues

7ad7f11d190c995ba540f7eeb4073ef6

Els agents econòmics es reuniran cada 15 dies amb Ocupació, Empresa i Comerç per plantejar demandes sectorials i abordar mesures

Les associacions econòmiques i els gremis amb representació a Ripollet s’han emplaçat a reunir-se quinzenalment amb el departament municipal d’Ocupació Empresa i Comerç per estudiar formules de reactivació de l’economia local i avaluar la situació causada per la pandèmia del coronavirus i el cessament d’activitats durant el confinament.
En la primera reunió, celebrada dilluns de la setmana passada per videoconferència, van participar-hi l’alcalde Osuna, la regidora d’Ocupació, Empresa i Comerç, Txell Caler, junt amb tècnics del seu departament; representants de la Unió de Comerciants de Ripollet (UCR), de l’Associació d’Empreses de Ripollet (AER) i dels gremis d’hostaleria i d’instaŀladors. Aquest grup de treball, en què també esta representat el Mercat Municipal, recollirà les demandes sectorials i establirà punts d’acció comuns.

Ampliar terrasses i mediació en el lloguer de locals, primeres demandes sectorials
En les properes trobades virtuals, el grup ha previst abordar línies de treball com l’economia circular, el reforç del teixit associatiu o l’impuls de la targeta de fidelització Mes i la seva possible adhesió al Market Place que preparen diverses associacions de comerç catalanes, segons ha informat l’ajuntament.
També es vol aprofundir demandes plantejades pels agents econòmics com la mediació entre propietaris i llogaters de locals o l’ampliació de terrasses. El Gremi d’Hostaleria, per exemple, ha proposta ampliar la superfície de les terrasses per compensar tant les pèrdues acumulades com les que suposarà reobrir amb només el 50% del seu aforament.

Tota la Informació del covid agrupada al web
Altres qüestions a tractar dins del grup de treball són les ajudes directes per al comerç i l’hostaleria i les ajudes per la compra de material de protecció EPI.
L’Ajuntament té previst incloure al web municipal un apartat especial d’informació on es recollirà totes les mesures, ajudes, taxes o recomanacions de l’administració relacionat amb el Covid-19 a més d’enllaços amb les associacions. Durant la reunió, el departament d’Empresa i Comerç també va anunciar que està realitzant càpsules de formació i vídeos d’informació com a suport.

Grup més reduït què l’aprovat al ple
En una nota de premsa, el consistori ha explicat que no es tracta de la comissió de treball aprovada al ple d’abril. El text justifica la creació d’aquest grup més reduït en “la necessitat” de “recollir les demandes de cada sector econòmic i establir punts comuns davant la situació excepcional generada per la Covid 19”.
La comissió de treball aprovada pels cinc grups municipals al ple de dijous 30 d’abril i que encarà s’ha de constituir, contempla la representació de tots els portaveus polítics, tècnics i representants econòmics, empresarials, comercials, socials, culturals, etc, segons es llegeix a la declaració institucional consensuada pel plenari.
Aquesta comissió de treball amplia o taula, que segons la última informació suplirà l’antic Consell d’Administració del Patronat Municipal d’Ocupació, haurà d’elaborar en un termini màxim d’un mes els informes per consensuar un pla de xoc per a la reactivació econòmica i social del municipi

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?