El Futbol Sala Ripollet té el cel esportiu a tocar

L’entitat camina amb pas ferm cap al 40è aniversari amb 280 jugadores i jugadors, 28 equips i una gran afició que omple els dies de partit el Pavelló Joan Creu

El Pavelló Municipal d’Esports Joan Creus és un bullidor d’esportistes de totes les edats. Es palpa a l’ambient que Ripollet és una ciutat que viu i practica l’esport intensament. El Futbol Sala Ripollet és una de les entitats «responsables» d’aquest miracle. Aquesta temporada té 28 equips en competició, amb 4 esquadres que optaran a títols de Catalunya. A més, aporten futbolistes als combinats de Catalunya i són pedrera dels professionals FC Barcelona i Indústries Santa Coloma, aportant 10 futbolistes a cada club.

El president del club, Fernando Oruj, ens rep al despatx de l’entitat, situat al mateix Pavelló al costat de les instaŀlacions de l’Escola d’Adults. Transmet força i empenta. Parla amb les mares i els pares dels jugadors, mentre cal la seva presència en tràmits federatius via smartphone. Explica que amb l’Oscar Bayón eren jugadors del primer equip de l’entitat. Quan penjaren les botes decidiren posar-se al capdavant del club. Fa 10 anys i no han parat de créixer. Ells s’implicaren com també ho han fet els entrenadors, que són, la majoria, exjugadors del primer equip. Totes i tots, destacant el cas de Sergio Oruj, que entrena el primer equip i el benjamí A. D’aquesta entrega en surten uns resultats destacats en quantitat i en qualitat.

Actualment tenen una gran base de noies i nois, que presagia un gran futur per l’entitat. Ara bé, per seguir creixent i pujant categoria els caldrien recursos econòmics i, especialment, més instaŀlacions on entrenar i jugar. Oruj és optimista i diu que si poden, volen estar a l’elit del futbol sala català. Formar part del top 3 al costat dels professionals del FC Barcelona i Indústries Santa Coloma. De moment, ens explica, són el millor equip dels Vallesos. Fins al punt que molts jugadors i jugadores d’altres pobles volen jugar al FS Ripollet.

Els equips de les noies ….
El president destaca el gran treballs de tots els equips. Algunes futbolistes han aconseguit èxits participant en seleccions catalanes. És el cas d’Iratxe Fernández Lapentty i Aina Fernández Marull, sotcampiones d’Espanya en categoria aleví amb la selecció catalana; Martina Álvarez, campiona d’Espanya en categoria infantil amb el combinat quadribarrat i Noa Álvarez, seleccionada per la catalana cadet que no va poder jugar per lesió. Però va ser al costat del combinat.
L’aleví del FSR jugarà els dies 3 i 4 de juny el campionat d’Espanya. I està immers en les fases finals de la Copa de Catalunya. El Cadet opta també a la Copa Catalana. Les sèniors femenines juguin a 2ª nacional i lluiten per salvar la categoria. Junt amb el juvenil completen les 6 esquadres femenines del FSR. Nerea Oruj, primer futbolista de futbol i ara jugadora de futbol sala, està al darrere de la gran projecció de les futbolistes.

… I dels nois
El FSR té equips que comencen a l’escoleta, amb 20 jugadors, i arriben al sènior. L’entitat disposa de 3 prebenjamins. L’A jugarà els quarts de final de la Copa de Catalunya. Té 2 benjamins. El benjamí A ha jugat les semifinals de la final a 4 del campionat de Catalunya. Un dels seus jugadors és Luís Vargas, campió d’Espanya amb la selecció Catalana. En el rang d’alevins, disposa de 4 equips. L’A està en la màxima categoria catalana. Hi juga Jorge Zaplana, que ha estat campió d’Espanya amb el combinat català. Disposen de 5 equips infantils. L’A està en el playoff per arribar a la màxima categoria catalana. Quant als cadets, disposa de 4 equips. L’A lluita en els playoff de Catalunya, que es jugarà l’11 de juny. El FSR té 3 juvenils. L’A juga en la màxima categoria estatal i els B i C ho fan en categories de Catalunya. Completen la nòmina d’esquadres el sènior masculí, que juga a 2a B estatal i el filial, que juga a la divisió d’honor catalana.

Torneig de Futbol Sala Ripollet
El Futbol Sala Ripollet treballa per dur per fer la vuitena edició del Torneig de Futbol Sala del poble, que se celebrarà de l’1 al 4 de juny al Pavelló Municipal Joan Creus. El president avança un cartell de luxe, amb la participació del FC Barcelona, Indústries Santa Coloma, El Pozo, Les Corts, un equip japonès i l’entitat organitzadora. El club ripolletenc aporta jugadors als grans equips i aquests corresponen participant en la cita ripolletenca. O cedint jugadores i jugadors quan s’escau.
L’afició s’ho passarà molt bé. Segur, perquè els acompanyen sempre. Perquè són com una gran família. Que no s’aturi la feina d’una entitat que ha situat Ripollet en el mapa del futbol sala. La temporada vinent creixeran fins als 31 equips. Cal que no defalleixi la junta directiva, molt implicada en el dia a dia del club. De somnis no en falten. Com portar al poble la Selecció Espanyola de Futbol Sala, mirar de ser en futures finals i que continuï la projecció dels diferents equips. No afluixeu! — Text: Jordi Jorba / Fotos: FS Ripollet i Marc Mata

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?