El consistori recupera els plens municipals desprès de 19 mesos

6 ple

El ple ha aprovat per unanimitat una expropiació al barri de Tiana i, amb l’abstenció de C’s, un projecte per pacificar el carrer de La Sagrera. El primer punt permetrà crear un pulmó verd al dens barri de Tiana mentre que l’actuació a Sagrera suposa la primera intervenció per reurbanitzar el casc antic.

Després de més d’un any i mig, Ripollet ha recuperat aquest últim dijous d’octubre els plens presencials, cosa que no passava des de febrer de l’any 2020. Des de l’inici de la pandèmia, els plens se celebraven fins ara de forma virtual a través de videotrucada grupal. En aquesta primera ocasió, els 21 regidors han portat mascareta quan no intervenien i a la sala no hi havia pràcticament cap ciutadà seguint la sessió. El ple s’ha pogut seguir en directe pel canal de youtube de l’ajuntament amb un enregistrament millorat, ja que dijous es va estrenar el sistema de videoacta, amb enregistrament de veu i vídeo amb noves càmeres i retolació en les intervencions.

Durant aquest primer ple presencial, han prosperat tres acords que en un futur poden canviar l’urbanisme de la ciutat, al barri de Tiana-pont Vell —dotant-lo d’una nova zona verda i transformant la carretera de Barcelona en una avinguda— i al casc antic.

El ple ha habilitat una partida de poc més de 2,5 M d’euros per poder fer front a l’expropiació d’una finca del carrer Verge de Montserrat, número 78, qualificada com a zona verda. L’acord, adoptat per unanimitat, posa el punt final a un llarg procediment d’expropiació i de desavinences entre la propietat, que reclamava 8 M d’euros, i el consistori que n’oferia 1,5. L’expropiació obligada de la finca i la nau en desús que s’hi ubica, permetrà en un futur planificar un espai enjardinat i recreatiu, dotant el dens barri de Tiana d’un pulmó verd i alhora continuar amb el projecte de dignificació de la zona, segons va explicar l’alcalde Osuna. Ciutadans va celebrar l’aprovació perquè defensen que als barris de Pont Vell i Tiana només es possible recuperar espais pels veïns a base expropiacions . El PSC va qualificar de “bona notícia” que el barri pugui guanyar zona verda enlloc d’indústria en desús.

Amb l’objectiu de poder tirar endavant un projecte metropolità per transformar la carretera nacional 150 en una avinguda ciutadana, el ple ha demanat a la Generalitat la cessió de la titularitat de dos trams de la carretera Barcelona. Els de Ripollet són els únics trams que, juntament amb els de Cerdanyola, que també ha aprovat la mateixa soŀlicitud, no eren propietat dels ajuntaments.

El canvi de titularitat és un pas previ perquè el projecte de l’AMB de reforma, millora i pacificació de la carretera al seu pas per Montcada, Ripollet, Cerdanyola i Barberà pugui prosperar. C’s va abstenir-se de nou en aquest punt, votat favorablement per la resta de grups, davant els dubtes que els ocasiona la falta d’un pla alternatiu per desviar el trànsit de la carretera. Segons Osuna el pla incorpora un estudi del trànsit.

La transformació s’elabora de forma participativa, pel que l’alcalde va convidar als regidors de Ciutadans a participar en les sessions que es realitzen a Cerdanyola, Montcada, Barberà i posteriorment a Ripollet.

També canviarà la fisonomia de Ripollet, el projecte d’obres al carrer Sagrera aprovat definitivament amb un pressupost de 85.512 euros, després de superar al febrer l’aprovació inicial. El ple va desestimar la única aŀlegació en contra d’una veïna al considerar que el projecte, que ha incorporat un nou plànol de circulació de vehicles, ja contempla l’accés al garatge i respecta el radi de gir del vehicle. El govern preveu iniciar la licitació de l’obra, que suposa un primer pas per remodelar i pacificar el nucli antic, en breu. El punt es va aprovar amb l’abstenció de Ciutadans.

Per unanimitat es va aprovar el Conveni amb l’Agència Estatal de l’Administració Tributària (AEAT), per intercanviar dades tributaries entre administracions. Un avenç positiu per veïns i entitats, que podran estalviar-se gestions administratives per aportar dades a les quals l’Ajuntament no tenia fins ara accés. — Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?