El comerç local aprofita la tirada de la Nit de Tapes per mostrar el dinamisme del centre

43cb3b26768b82a0e3ec1fb837718565

En creixement: les actuacions musicals i exhibicions d’entitats en quatre punts del Casc Antic es consoliden en una edició de la Festa del Comerç que incorpora activitats amb la quitxalla i amplia la presència de botigues al carrer arreu del territori i, a la plaça de Pere Quart, fora de l’horari comercial. Els voltants del Mercat Municipal estaran tancats al trànsit per facilitar l’afluència de visitants

Mercat i comerç de proximitat. Gastronomia, shopping al carrer, música, joc i exhibicions de ball es donen la mà en la quarta edició de la Nit de Tapes al mercat municipal i la segona de la Nit del Comerç que se celebra aquest dissabte a Ripollet. L’aliança per donar visibilitat al dinamisme del casc antic així com l’oferta comercial del municipi s’enforteix en una convocatòria farcida de novetats i que espera atreure multituds de ripolletencs i ciutadans de poblacions veïnes al centre ciutat.
La regidora Pilar Castillejo, acompanyada pels representants de la Unió de Comerciants de Ripollet (UCR) i de les dues associacions de paradistes del mercat van explicar els detalls d’una festa que es consolida i s’amplia dijous passat, a l’aula de cuina del mercat municipal. Avís pel lector, aquest any, hi haurà activitats excepcionals tot el dia de dissabte, en especial a partir de les 20 hores, quan està previst que el mercat obri de nou les seves portes per oferir petites delicadeses gastronòmiques — elaborades amb el producte fresc del mercat— a un preu d’un, dos i tres euros. Prepari’s per fer cua!

Botigues obertes fins a les 24 h
La Nit de Tapes i la Nit del Comerç tenen molt èxit d’afluència des de la seva primera edició i cada vegada són activitats més demanades segons Castillejo. Enguany “hem volgut consolidar i ampliar” l’oferta, va dir Castillejo i va explicar que tots els establiments comercials, ubicats en qualsevol dels barris de Ripollet no només els del centre, podran obrir la botiga fins les 12 de la nit. Aquest dissabte qualsevol dels establiments comercials tenen a més l’opció d’exposar els seus productes al carrer, davant de la botiga, sempre que es garanteixi el pas fluid per a tothom. En cas de preferir-ho, poden optar per muntar una parada a la plaça de Pere Quart. La Unió de Comerciants de Ripollet (UCR) ha confirmat la participació de moment de 16 establiments comercials. La mesura vol contribuir a “fer molt visible per a tothom” el dinamisme econòmic i l’oferta comercial de la ciutat.
Els voltants del mercat Municipal de Ripollet, principalment als carrers del Sol, Padró i rambla de Sant Esteve, on s’espera més presència de botigues al carrer, estaran blindats als cotxes. En quatre punts hi hauran actuacions i exhibicions de diversos gimnasos per dinamitzar l’activit comercial, i davant les escales del mercat, actuarà un grup municipal.
Castillejo va mostrar-se satisfeta de poder repetir la celebració alhora que destacava la “important participació“ de paradistes, comerços i entitats artístiques i culturals que coŀlaboren. “Els agraïm participació perquè dinamitzarà tora la zona del voltant del mercat que com l’any passat, estarà tancada al trànsit”, va destacar Castillejo, que va cedir als representants de les entitats el micròfon perquè poguessin explicar les activitats complementaries que organitzen els mateixos grups de comerciants.
Entre les novetats, destaca la jornada organitzada per la UCR de comerç al carrer. “En una nit que hi ha molta afluència dintre del mercat i pels entorns aprofitem per treure les botigues al carrer i per apropar als comerços que vulguin a la gent”, va destacar el president de l’entitat

Jugar a paradetes
Com a novetat d’aquesta edició, els infants de fins a 12 anys podran posar una petita paradeta a la plaça (cal inscriure’s a la Unió de Comerciants) on podran vendre productes de segona mà com ara joguines que no utilitzen a un preu simbòlic.
Aquesta peculiar fira, que de moment compta amb 15 inscrits, servirà perquè la canalla s’adoni “de la importància de treballar, vendre coses, i del que és un comerciant, mentre s’entretenen i juguen a ser botiguers” , expliquen. A banda del valor pedagògic i de joc de la cita, l’entitat pretén generar més afluència de públic, i sumar nous agents. El termini d’inscripció segueix obert i els infants que vulguin posar petites parades, s’han d’inscriure a la UCR.
En paraŀlel, 16 comerços munten carpa. Alguns dels participants a la nit del comerç organitzen activitats o decoren les seves botigues de forma conjunta i unitària, activitat que es veurà en especial al Carrer Nou, Padró i rambla de Sant Esteve, entre altres carrers del centre. “Volem potenciar tota aquesta zona del casc antic, donar forma al que coneixem com a eix comercial de la Rambla i visibilitzar el poder del Mercat”, va afegir la regidora.
Aquest dissabte serà la quarta vegada que el mercat Municipal de Ripollet obri les seves portes de nit. “La iniciativa és molt bona pel mercat, cada vegada ve més gent i això significa que agrada”, va destacar un dels paradistes a la presentació, “esperem que aquest any sigui millor” . Entre les novetats aportades pels comerciants destaca l’increment de la seguretat als accessos, novetats amb les tapes i la instal·lació de taules i música a l’exterior de la plaça. L’Associació d’Aturats i Aturades de Cerdanyola Ripollet coŀlaborarà en aquesta edició amb la preparació d’un càtering de platets per les diferents entitats i artistes que, de forma voluntària, coŀlaboren amb la festa. Aquests plats es prepararan a la nova aula de cuina del mercat. — JJR

 

Ripollet al dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?