El CF Ripollet presentarà dimecres el llibre del centenari al camp

Futbol llibre autors

En un acte a l’aire lliure i molt més massiu que la restringida presentació de dimecres passat al Centre Cultural , el club vol mostrar aquest dimecres 2 de juny a l’afició un llibre de memòria fet amb “iŀlusió bàrbara i gran estima pel club

El CF Ripollet presentarà a la seva afició aquesta tarda de dimecres (19.30 hores, camp del CF Ripollet) el llibre del centenari 1921-2021. Club de Futbol Ripollet. 100 anys d’Història. Fet amb “una iŀlusió barbarà i molta estima al club”, en paraules del president Francesc Inglada, el llibre dels ex jugadors Andreu Càrceles i Josep Maria Paños va sortir a la llum la setmana passada, quan va presentar-se als coŀlaboradors i a un reduït grup de persones vinculades al club. El llançament va tenir lloc al Centre Cultural on durant tot el mes de maig els aficionats han tingut l’ocasió de visitar una exposició commemorativa. Van assistir a l’acte l’alcalde Josep M. Osuna i la regidora d’esports Andrea Guijarro, a més de directius, jugadors, famílies i patrocinadors del club al llarg de la seva trajectòria.

El llibre de memòria recopila fotografies i històries dels 100 anys del CF Ripollet i ha estat editat per un empresa local amb l’objectiu de reactivar l’economia i el poble, segons va explicar Inglada. Qui vulgui podrà comprar-lo a l’acte de presentació previst per aquesta tarda al camp i, durant la resta de dies, a les oficines i al bar del club per 25 euros. L’obra, la segona que escriu l’ex jugador i ex entrenador Andreu Cárceles, recull “el llegat” del CF Ripollet, va subratllar l’alcalde Osuna, afegint que “ens apropa a la seva trajectòria i a la gent que n’ha format part, a l’essència del club”.

Partits d’aniversari

Pel Club de Futbol Ripollet han passat milers de persones d’ençà que Pere Vilet va crear l’equip l’any 1921. Cent anys després, i malgrat les dificultats de gestió causades per la pandèmia, el club mobilitza a uns 300 infants i les seves respectives famílies. Tot i l’anòmala conjuntura, els roig-i-negres celebren enguany el centenari, un esforç extra de la junta actual que també va ser reconegut dimecres passat pels assistents a l’acte. La directiva ha aparaulat partits amb veterans de l’Espanyol i del Sabadell i està a punt de lligar un acord amb els del Barça. El partit contra l’Atlètic de Bilbao, en canvi, s’ha hagut de descartar.

Les xarxes socials del club publiquen cada setmana vídeos amb els testimonis que han fet arribar prop d’un centenar i mig de roig-i-negres. Cent anys donen per moltes vivències i anècdotes, com es va poder comprovar a les acaballes de la primera presentació del llibre, poc abans d’escoltar l’himne del Ripo, el nom amb el qual s’adrecen al club. El locutor de ràdio Ramon Argenter va ser una de les persones que va compartir els seus records, animat pel conductor de l’acte, Àngel Esteve.

Els visitants a l’exposició commemorativa del Centre Cultural, clausurada a finals de maig, han deixat per escrit el seu amor pels colors en el llibre de signatures, una rèplica de les “converses i tertúlies” que s’originen al camp i un llegat que, com el llibre de memòria, perdurarà per les generacions futures.

Com va dir l’alcalde Osuna en el seu parlament, el centenari és moment de valorar de forma coŀlectiva els èxits assolits, però també de projectar una mirada als reptes de futur. Entre aquests, figuren l’impuls del futbol femení i la implicació de gent jove a la directiva. Durant la presentació, van ser diverses les veus que van animar i cridar als joves a implicar-se. Altres, com l’ex jugador Amador Mesa, van reivindicar el futbol com a espai cultural i van voler deixar constància dels valors apressos al club, entre altres: l’esforç, el sentiment d’equip, l’autosuperació i l’admiració pels qui els havien precedit. Molta estima pel futbol i pels colors roig-i-negre. — Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?