El Centre de Dia de Can Vargas ha reobert les seves portes per torns i amb un aforament màxim del 50%
ripollet centre de dia

6783792c7419427295335dc3ce02b000
ripollet centre de dia

Els serveis de menjador, perruqueria i podologia per a persones grans que no són usuàries del centre continuen tancats al  considerar-se incompatibles amb les mesures de seguretat i prevenció de la pandèmia 

Després de 110 dies tancat, el centre de Dia de Can Vargas, va reobrir dimecres 1 de juliol les seves portes. Ho ha fet però per torns i limitant l’entrada només a les persones grans que ja eren usuàries del centre abans del decret de l’Estat d’Alarma. Gestionat per la cooperativa Suara, el centre de dia ofereix atenció integral i individualitzada a persones grans, sovint amb algun grau de dependència, durant estades diürnes a l’espai. Actualment compta amb 34 persones usuàries, que són les úniques que, des de l’1 de juliol, han pogut accedir a les instaŀlacions del carrer de Federico García Lorca, juntament amb els professionals assignats a cada torn. Coincidint amb l’obertura estava previst recuperar el servei de transport coŀlectiu per a les persones usuàries, si bé el propi centre recomana minimitzar el seu ús. Les mesures de seguretat contra la Covid-19 fan que, de moment, no es pugui reprendre el servei de menjador extern ni el de perruqueria i podologia per a persones que no siguin usuàries, ha informat el consistori.

Per a la posada en marxa del centre, s’ha preparat tot el material per ser utilitzat de forma individual, a banda de desinfectar i senyalitzar les estances amb les distàncies de seguretat.

Segons ha explicat el consistori, els usuaris s’han distribuït en dos grups tenint en compte la tipologia d’usuari i el grau de deteriorament cognitiu de cadascun d’ells, per tal que el grup fos el més homogeni possible i no se sobrepasses el 50% d’aforament diari indicat per la Generalitat de Catalunya.

 Seguiment telefònic

durant el confinament

Tancat des del passat 14 de març, el personal del centre de dia de Ripollet ha estat fent un seguiment telefònic setmanal de tots els seu usuaris durant el confinament, les fases de desescalada, la nova normalitat i fins a la reobertura, dimecres passat del centre — RAD

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?