El CB Ripollet homenatja a les pioneres Maria Barcons i Mercè Argenté

homenaje_basquet

Van formar part del primer equip femení del club. Creat l’any 1950, es tractava d’una iniciativa pionera a l’època

La presidenta del Club Bàsquet Ripollet, Núria Gorina, acompanyada per la capitana del sènior femení, Neus Parralejo, el president honorari del club, Modest Serra, i diversos membres de la junta directiva, han visitat aquest matí a les jugadores pioneres del bàsquet femení, Mercè Argenté i Maria Barcons. L’objectiu ha estat homenatjar-les com agraïment per la seva determinació en impulsar l’any 1950 el primer equip femení del C.B. Ripollet. Ambdues s’han mostrat molt agraïdes i emocionades pel reconeixement que els ha fet el club l’any del norantè aniversari de l’entitat. S’han viscut moments molt emotius i plens de records d’una joventut viscuda en una època on no va ser gens fàcil que un grapat de noies juguessin a bàsquet. La Maria i la Mercè han recordat a les seves companyes Nuri Escribano, Conxita Labajos, Pili García i Marta Rius, ja desaparegudes i amb qui formaren l’equip pioner.
La Mercè Argenté i la Maria Barcons han rebut un bouquet amb una targeta on es llegia: «Juntes, junts, som un equip. Som un club. Gràcies per ser-hi!», junt amb una mascareta i una bufanda del CB Ripollet.

El primer equip femení va haver de deixar de jugar a causa de la pressió familiar
El CB Ripollet va crear l’equip femení l’any 1950. Una decisió pionera a l’època. El formaren noies de Ripollet i Cerdanyola. Jugaven en un camp de la carretera de Santiga i a la pista de la Uralita (Cordelles), a Cerdanyola del Vallès. Mai no van competir en cap competició oficial. Els tres o quatre anys d’existència de l’equip van jugar molts partits amistosos. La pressió familiar va fer que les noies deixessin de jugar. —J.J

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?