El Bicibox guanya usuaris malgrat reduir-se els desplaçament

8 Bicibox

El servei d’aparcament de bicicletes segures Bicibox, implantat a Ripollet des de l’any 2016, va tancar l’any 2020 amb un increment d’usuaris malgrat que la declaració de l’estat d’alarma, al març de 2020, va frenar la seva expansió. El 31 de desembre del 2020, el servei Bicibox, present en 19 municipis metropolitans -entre aquests, Ripollet-, havia augmentat el nombre d’usuaris un 13,9 % respecte a la mateixa data del 2019. En total, s’ha arribat als 16.212 usuaris.

Durant els dos primers trimestres del 2020, la pandèmia de la covid-19 va frenar el creixement del nombre d’usuaris del Bicibox i l’e‑Bicibox. En canvi, durant la segona meitat de l’any i coincidint amb la finalització del confinament domiciliari i d’una lleugera millora en la situació sanitària, es va recuperar el ritme d’increment de l’any anterior. Pel que fa al nombre de bicicletes estacionades als aparcaments segurs Bicibox, n’hi va haver 266.298, un 27,3 % menys que durant el 2019. Aquesta davallada es deu a les restriccions de la mobilitat i l’impacte econòmic de la covid-19, que també ha comportat una disminució en els desplaçaments.

El 64 % dels usuaris del Bicibox es desplacen per motius laborals o d’estudi

Segons la darrera enquesta, realitzada a 800 usuaris i usuàries del Bicibox entre el 15 de desembre del 2020 i el 28 de gener del 2021, en els darrers dos anys el nombre d’usuaris que fan servir aquest servei per a desplaçaments laborals o d’estudi s’ha incrementat un 24 %, i ha passat del 42 % l’any 2018 al 64 % l’any 2020. Un creixement notablement que posiciona la bici com a mitjà de transport urbà diari. De l’enquesta, també se n’extreu que més de la meitat dels usuaris (el 58 %) fa desplaçaments interurbans, fet que reafirma la mobilitat metropolitana. Així mateix, destaca l’aposta per la intermodalitat: un 46 % els usuaris combina la bici amb altres modes de transport. Finalment, el 95,8 % dels usuaris considera el Bicibox un servei segur o molt segur.

Des de l’organisme metropolità, es recorda que el Pla metropolità de mobilitat urbana 2019- 2024 (PMMU 2019-2024), el full de ruta de les polítiques de la mobilitat de la metròpolis de Barcelona per als propers anys, considera la bicicleta com una de les línies estratègiques clau per impulsar el canvi d’hàbits en la mobilitat, ja que ofereix l’oportunitat de rebaixar els nivells de contaminació i millorar la qualitat de l’aire.

Per això, n’impulsa i en facilita l’ús amb els aparcaments segurs per a bicicletes particulars (Bicibox), el del servei de bici elèctrica compartida metropolitana (e-Bicibox), la construcció de la xarxa pedalable metropolitana (Bicivia) i campanyes de cessió temporal de bicicletes elèctriques a les empreses (Biciempresa), entre altres accions i iniciatives. – Redacció

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?