Doble ús del futur viver d’empreses

economia ripollet-eco-empreses-viver-nau-190421

Les persones emprenedores i les persones i empreses usuàries dels serveis d’ocupació podran utilitzar en paraŀlel les oficines del primer viver d’empreses municipal.

El departament d’Empresa i Comerç de l’àmbit de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Ripollet va defensar el doble ús del futur viver d’empreses municipal en una trobada amb persones emprenedores, empreses, centres educatius i associacions econòmiques i de formació del municipi.
Tradicionalment, els vivers d’empreses aixopluguen projectes empresarials de nova creació, a qui ajuden a establir-se i entrar al mercat creant un entorn favorable a la seva expansió i oferint formació, assessorament o supervisió del projecte. Però la idea inicial de l’Ajuntament va més enllà.
A banda de cedir espai del futur viver a persones emprenedores que no disposin de local, Empresa i Comerç planteja que les empreses i persones usuàries del servei d’Emprenedoria de l’Ajuntament així com alumnes de cicles professionals o altres coŀlectius del marc de la tecnologia i la innovació també puguin utilitzar una part de les instaŀlacions. D’aquesta manera es facilitaria la trobada i l’establiment de sinergies entre els diversos futurs usuaris, argumenten en un comunicat de premsa.

Incorporat al Pla de xoc
La creació d’un viver d’empreses és un dels compromisos del pla d’acció municipal per als anys 2019-2023. La idea va ser recollida posteriorment per la subcomissió de Desenvolupament Econòmic i incorporada al Pla de Xoc per a la recuperació econòmica, cultural i social del municipi. A finals de juliol l’Ajuntament preveu finalitzar el Pla d’Usos del viver, i començar a desenvolupar el projecte executiu.

Pla d’usos pel juliol
Empreses, associacions i tècnics han començat a debatre aquest mes d’abril l’activitat del futur equipament com a pas previ a la redacció del Pla d’Úsos que l’Ajuntament ha encarregat al Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La primera reunió es va celebrar el 15 d’abril passat, amb la participació de 24 agents econòmics i educatius. Entre altres, hi van assistir representants de l’Associació d’Empreses de Ripollet, del Gremi d’Instal·ladors i Pimes del Metall i de la comunitat de divulgació de la tecnologia Ripolab, a més de tècnics municipals i d’escoles i espais tecnològics de la UAB, informa l’Ajuntament. El grup de treball té prevista una segona trobada pel mes de maig, ja que a finals de juliol el govern vol tenir enllestit el document que reguli les activitats del viver.
Malgrat que no s’han fet públics les previsions d’obres, si se sap que el primer viver d’empreses de Ripollet ocuparà 400 metres d’una nau de propietat municipal — la nau d’Urbaser— situada al polígon Cadesbank. L’espai estarà equipat amb impressores 3 D i altres eines de suport a projectes empresarials de nova creació. — JJR

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?