Disset dones troben feina en instaŀlacions i deu més continuen formant-se al finalitzar el programa ‘Dona i Metall: Reinventem l’ocupació’

8 dones i treball copia

l. Des de setembre de 2022, 40 dones han seguit el programa de formació i orientació laboral ‘Dona i Metall: Reinventem l’ocupació a Ripollet’. El projecte ha finalitzat aquest mes havent assolit part dels objectius d’inclusió femenina en el sector de les instaŀlacions, un àmbit laboral que poques dones consideren malgrat la necessitat de persona qualificat. La meitat de les 40 dones inscrites al programa s’ha format en fontaneria, electricitat i climatització, i la resta ha fet actuacions d’orientació laboral per millorar l’autonomia en la recerca de feina. Un 42% de les participants (17 dones) han trobat feina, mentre que un 25% (10) han optat per continuar la seva formació laboral.

L’ajuntament de Ripollet i el Gremi d’Instal·ladors i Pimes CME es van proposar incentivar la incorporació de la dona en oficis metaŀlúrgics, un àmbit de tradició masculina, necessitat de personal qualificat i amb baixos índex d’atur. La coŀlaboració entre el gremi i l’administració municipal ha estat clau per la implicació d’empreses locals en el desenvolupament del programa formatiu ‘Dona i Metall: Reinventem l’ocupació a Ripollet’.
El projecte s’ha estructurat en tres línies d’actuació; una formació bàsica de 84 hores, enfocada en instaŀlacions de fontaneria, electricitat i climatització, complementada amb 40 hores de pràctiques en empreses del sector; orientació laboral, amb suport individual i grupal en la recerca de feina i; assessorament en perspectiva de gènere, tant per a les dones participants com per a les empreses involucrades.

El Departament d’Ocupació de l’Ajuntament de Ripollet ha destacat en una nota de premsa “la motivació i implicació” de les aprenents, així com els resultats formatius i l’aplicació pràctica dels coneixements adquirits, “trencant estereotips de gènere”. Les dones també han rebut assessorament per seguir l’itinerari formatiu dins del sector i professionalitzar-se, aconseguint així, “una inserció laboral de qualitat i amb èxit”.— JJR

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?