Com estalviar en la factura de la llum i reduir les emissions de C02

d88d434cd5d84c4c2d40d1b2675949da

L’Ajuntament de Ripollet i Casa Natura realitzen assessoraments energètics individualitzats per reduir la despesa elèctrica a les cases.

La última sessió de la campanya de tardor tindrà lloc dimarts vinent al barri de Maragall

En un moment que el rebut de l’electricitat es dispara amb l’arribada del fred, rebaixar l’import de la factura de la llum és possible. En algunes ocasions cal canviar d’hàbits però en altres n’hi ha prou amb revisar la lletra petita del contracte.
L’Ajuntament de Ripollet, amb la col·laboració de Casa Natura han posat en marxa un servei d’assessorament i acompanyament perquè els ripolletencs puguin reduir el consum energètic i per tant, estalviar en la factura.

Les revisions s’ofereixen a tota la població després de realitzar una primera experiència d’acompanyament amb famílies de Serveis socials

De moment se n’han beneficiat una quinzena de famílies i es preveu que unes altres tantes puguin accedir-hi en la darrera sessió que es realitzarà dimarts vinent a l’associació de veïns de Maragall. Perquè una arquitecta especialitzada en aspectes ambientals revisi la nostra factura, servei que “és un luxe”, segons el defineix la responsable de Casa Natura, Núria Soto, només cal demanar-ho. Ara per ara, hi ha places lliures pel dia 22. 

Al mes de juny, famílies usuàries de Serveis Socials van poder rebaixar l’import del seu consum en rebre assessorament de l’arquitecta Núria Cuello. L’experiència, que incialment formava part d’un paquet de mesures contra la pobresa energètica, es va decidir traslladar a tota la població. La campanya, iniciada a l’octubre i de la qual s’han fet sessions a l’associació de veïns de Can Mas, el dia 27 i a l’associació de veïns de Can Vargas, divendres passat, podria tenir continuïtat a la primavera.
Quan es demana cita, des de Casa Natura es facilita una hora entre les 17.30 i les 19.30 hores de dimarts.

En l’hora fixada, Cuello revisa l’últim rebut de la persona atesa (cal portar-lo a la visita) així com els seus hàbits de consum. A banda d’alguns consells que permeten reduir el consum, es mira sobretot la potència contractada o la modalitat del servei, en funció dels habitants o el nombre d’electrodomèstics, entre altres qüestions. “Ens hem trobat que en un 12% dels casos la potència contractada és molt superior a la necessària”, adverteix Soto. En altres casos, s’ha contractat la modalitat més cara, sense que el consumidor en sigui conscient. Estalviar és possible, només cal informar-se. –Judit Josa

Ripollet al dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?