Cavalcada inclusiva, participativa i majestuosa

4 Clau Reis Mags copia

l Ripollet, Costums i Tradicions, entitat que organitza l’arribada dels Reis des de fa 55 anys, ja fa dies que té tots els detalls lligats per a la nit més màgica de l’any, amb una cavalcada que promet ser inclusiva, participativa i plena de majestuositat.

Els actes de l’arribada, la recepció i la cavalcada d’aquest any són el resultat d’una cuidada planificació per part de l’entitat organitzadora. Per aquest 2024 ha volgut garantir que tots els actes siguin inclusius i accessibles per a tots. Els parlaments es traduiran al llenguatge dels signes, i hi haurà una plataforma especial per als infants amb problemes de mobilitat. A més, s’han incorporat novetats com un acte sorpresa al voltant de les claus que al mateix temps, serà un reconeixement a les aportacions de la ciutadania i les entitats en el dia a dia de la vila.

17:30 h: Arribada dels Reis Mags al Pont Vell
Els tres Reis d’Orient arribaran en autobús al barri de Tiana Pont Vell, cap a les 17:30 hores del divendres 5 de gener. Els infants del barri i les seves famílies rebran a Ses Majestats i, després d’escoltar els primers parlaments reials, els acompanyaran durant el recorregut a peu pel pont de vianants fins a arribar al parc del Riu Ripoll.

17:30 h: Espectacle al parc del riu Ripoll per amenitzar l’espera
Paral·lelament a l’arribada dels Reis, s’iniciarà un espectacle al Parc del Riu Ripoll per amenitzar l’espera. Els organitzadors esperen una gran afluència de ripolletencs. Hi haurà actuacions dels cossos de ball que posteriorment desfilaran amb les carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar i un grup de fades i follets, amb el patge Monnar com a figura central de l’espectacle, dinamitzaran l’espera. Aquest patge, incorporat a la comitiva reial el gener de 2023, simbolitza la història local de les sèquies i molins i s’encarrega de distribuir els regals i el carbó.
18:00 H: Els Reis Mags arriben al parc del Riu Ripoll.
L’arribada dels Reis Mags al parc del Riu Ripoll està programada per a les 18:00 h. Seran rebuts per les autoritats locals i es dirigiran a la ciutadania congregada a la plaça. En aquest moment es desvetllarà una sorpresa especial, vinculada amb la recollida de claus, que ha preparat Ripollet Costums i Tradicions amb l’ajuda de la Unió de Comerciants de Ripollet (UCR) i del mercat municipal.
Les tres entitats han recollit dibuixos de claus i claus antigues de les cases de Ripollet. La clau màgica és una de les novetats que s’incorpora aquest any a la recepció i que vol ser “un reconeixement a les persones i associacions que durant l’any mantenen viva la vila de Ripollet.”, ha explicat Ripollet Costums i Tradicions.

Recorregut i decoracions
La cavalcada s’iniciarà quan finalitzi la recepció i seguirà el recorregut l’habitual passant pels carrers de Balmes, Sant Jaume, València i les rambles de Sant Jordi i Sant Esteve, i finalitzant a l’Avinguda Maria Torras. Formada per un total de sis carrosses, incloent les dels tres Reis, la de la Cartera Reial, i la del Patge Monnar, la cavalcada presentarà una decoració majestuosa, adaptada als gustos dels més petits, però evitant estereotips o imatges infantilitzades. Durant tot el recorregut, es tiraran caramels sense gluten i es llançarà confeti.
La cavalcada mobilitzarà uns 200 voluntaris, incloent-hi membres d’entitats locals, en la línia iniciada el 2023 per Ripollet, Costums i Tradicions de fomentar la participació activa de la ciutadania i les entitats. Les xarxes socials dels Reis han tingut un paper fonamental en els dies previs, amb la publicació de jocs, vídeos i publicacions.
.
Accessibilitat i inclusió
Els actes dels Reis reafirmen enguany el compromís amb la inclusió, oferint serveis com un intèrpret de llengua de signes i una tarima per a infants amb problemes de mobilitat. En cas de mal temps, s’han previst alternatives com traslladar alguns actes a espais coberts. Les xarxes socials dels reis seran de nou claus per seguir l’evolució dels actes i qualsevol modificació d’última hora.— Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?