Arrenca el carnaval dels memes amb la retransmissió avui de ‘La Llegenda del Vell i la Vella’ de Diables i Gitanes

carnaval expo Afocer-min

Ripollet, amb tradicions locals com la del Cabraboc i la llegenda del Vell i la Vella i amb les coreografies de les seves entitats, ha convertit la celebració del carnaval en una explosió de cultura popular. Enguany, quan la pandèmia impossibilita les desfilades massives al carrer, Cultura i Joventut proposen revertir la dramàtica situació amb humor i traslladar la creativitat local a les xarxes. Memes i selfis per un carnaval atípic, virtual i, com sempre, d’esperit transgressor

El carnaval 2021 serà virtual o no serà.” Amb aquesta premissa Ripollet celebra finalment la festivitat entre el 10 i el 13 de febrer. La retransmissió aquest dimecres, a les 18 hores, via xarxes socials de Ripollet Cultura i al canal de youtube Ripollet tv de l’enregistrament de La llegenda del Vell i la Vella enceta una celebració atípica. L’enregistrament de la representació, a càrrec de la colla de Diables i la colla de Gitanes del municipi es va fer aquest dissabte, al teatre Auditori de Ripollet. Aquesta llegenda popular narra l’origen de la celebració a Ripollet.
Altres actes destacats del programa són un directe, dissabte a les 20 hores, del dj Joe Bidem pel canal d’instagram de Ripollet Joves i les invitacions a, malgrat la pandèmia, no deixar perdre una de les festes més populars del municipi i viureu-la enguany, de forma virtual i amb molt d’humor. L’humor de les xarxes socials, traslladat a la idiosincràsia de Ripollet. Així ho van explicar els regidors de Cultura i Joventut, Oriol Mor i Pablo López en la presentació dels quatre cartells-memes creats per l’Ajuntament.

Fem viral el carnaval: Crea el teu propi meme
En els celebrats cartells-memes produïts pel consistori, el cantant Julio Iglesias ens escriu: es carnaval y lo sabes; Baby Joda s’acompanya del lema Força i Carnaval Tenim mentre que la imatge del polític Berni Sanders convida a Obrim el Carnaval, tal com la taula del pla de Xoc per la recuperació de Ripollet va “obrir l’estiu” amb un programa de cultura popular fet al municipi i que va permetre a les entitats locals compartir el seu talent. Amb una picada d’ulls a la població jove, la youtuber Lady Marrdita, proclama en la quarta imatge El Carnaval no hace daño.

Alguns dels reptes per seguir fent viral el carnaval de Ripollet són: crear un meme de Carnaval, un tik tok o un vídeo disfressat i pujar-lo a les xarxes amb les etiquetes #MemedeCarnaval i #CarnavalRipollet. Ripollet Cultura premiarà el guanyador del sorteig entre tots els participants.

Qui vulgui també podrà apropar-se a partir d’avui, dimecres, al Centre Cultural, on tradicionalment arrencava el carnaval, i fer-se una foto a la façana que anys anteriors havia presidit el Cabraboc. Aquesta figura del carnaval ripolletenc està exposada ara en l’exposició de cultura popular Tradicionalment, del Centre Cultural.
A falta del Cabraboc penjat a la façana, el centre té intenció de decorar o projectar elements carnavalescos, que seran el decorat pels selfis. Es demana als ripolletenc que pengin aquestes fotos a les xarxes amb les mateixes etiquetes #MemedeCarnaval i #CarnavalRipollet amb les que es vol fer viral la celebració.

Propostes presencials
Les entitats de Ripollet, les manifestacions artístiques i el bestiari local protagonitzen la mostra de cultura popular Tradicionalment L’exposició està oberta al públic al Centre Cultural i des del consistori recomanen la seva visita durant els dies de la festivitat.

Al llarg d’aquest mes de febrer, l’agrupació de foto cine AFOCER, també exhibeix a la Biblioteca una selecció de fotografies de la Rua de l’any passat, un dels últims grans actes populars celebrats als carrers de Ripollet just abans de l’esclat de la pandèmia, el març de 2020. —JJR

Ripollet al Dia

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?