Aquí va viure el pintor Andreu Solà!

4 Patrimoni Brull IMG_20231014_123558 copia

Una activitat de memòria oral permet confirmar el nom de la residència del pintor modernista i retratista costumista durant la celebració de les jornades de Patrimoni. El CIP experimenta formules per vincular rutes històriques i creació, amb la participació del coŀlectiu jove Ripoart

El Centre d’Interpretació del Patrimoni CIP Molí d’En Rata ha celebrat les seves jornades sota el lema ‘Patrimoni Viu’ Un taller de memòria per recuperar entre tots els participants els noms, malnoms i localitzacions de cases i masies històriques i un itinerari d’urban sketching per dibuixar elements patrimonials del municipi i convertir-los en postals de Ripollet. Aquestes dues experiències, iniciades el cap de setmana passat durant la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni, tindran continuïtat en les programacions del CIP Molí d’En Rata.

Patrimoni ha elaborat un llistat d’ubicacions i noms a partir del recull fet fa 40 anys per Manuel Mogas, autor d’Històries de Ripollet, i altres bibliografies. Ara intenta contrastar i ampliar informació amb la participació de la ciutadania. La tècnica Elena Vilalta explica que es convocaran més tallers de memòria com el de divendres passat, durant el qual es va poder confirmar el nom de la casa del pintor Solà (1863-1909), Cala Ametllera, al carrer del Calvari, molt a prop del monòlit en record del pintor.

Durant les jornades es va testar una ruta per dibuixar cinc elements del patrimoni local, amb guia del coŀlectiu de joves Ripoart. —J. Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?