Aprovada la modificació del PGM que permetrà construir l’hospital Ernest Lluch, ajornat des del 2008

8 Hospital copia

El Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha donat llum verda inicialment, aquest 30 de gener, a la Modificació del Pla General Metropolità (PGM) per possibilitar la construcció d’un nou hospital al Vallès Occidental, l’Ernest Lluch, ajornat des del 2008 i que acumula dècades d’endarreriments i promeses incomplertes. La modificació del planejament dels terrenys preveu la transformació de l’antiga carretera N-150 en una avinguda, per millorar la connexió entre els municipis de Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, i Ripollet, i assegurar l’accessibilitat al futur centre sanitari.

El projecte, que ha estat elaborat en col·laboració amb els Ajuntaments implicats i el Servei Català de la Salut, busca donar resposta a les necessitats sanitàries creixents de la població, inclòs el tractament de malalts crònics i l’envelliment demogràfic. A més, el nou hospital té com a objectiu descongestionar altres centres de la zona, oferint una cobertura sanitària més àmplia i de proximitat.

La modificació del PGM també contempla la creació de nous espais verds, la millora de les connexions ecològiques entre Collserola i el riu Ripoll, i la construcció d’un nou barri a l’entorn de l’hospital. Aquesta nova zona inclourà places, equipaments, habitatges amb un 40% de protecció oficial, comerços i activitats terciàries, amb l’objectiu de millorar la integració urbana i la percepció de seguretat de l’àrea.
L’aprovació inicial del projecte dona inici al procés d’informació pública, durant el qual ciutadans i institucions podran presentar al·legacions i informes. La documentació està disponible per a consulta al web de l’AMB. Després d’aquesta fase, es procedirà a l’aprovació provisional de la MPGM, i finalment, es remetrà a la Generalitat de Catalunya per a la seva aprovació definitiva. — JJR

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?