Adrià Tornel i Gorina penja la samarreta després de tres dècades jugant al bàsquet

lEl jugador, membre d’una nissaga familiar amb tradició en el món del bàsquet ripolletenc, fa un pas al costat i deixa la pràctica activa de l’esport que l’apassiona.
> Desitja el millor per al CB Ripollet i confessa que serà un seguidor més al Pavelló Francesc Barneda perquè té el Cor Blau

Per a una persona practicant de qualsevol esport, prendre la decisió de «penjar la samarreta» és molt difícil. I més quan li ha dedicat molts anys de la seva vida. Gaudint gairebé sempre i potser en alguna ocasió, patint. En aquesta època d’interludi entre temporades dels diversos esports que es practiquen al poble, em fixo en Adrià Tornel i Gorina, jugador de bàsquet del CB Ripollet fins a la temporada 2021 – 2022.

N’Adrià té 34 anys. El 13 ha estat el darrer número que ha portat a la samarreta blava del sènior B del CB Ripollet. Jugador experimentat amb tres dècades d’experiència, sempre ha jugat al club del poble. Excepció feta de dos anys en què va militar al CB Cerdanyola. Darrerament ha estat un referent del seu equip, format per jugadors molt joves que aviat competiran al primer equip del club. Un rol de pal de paller i preceptor que ha compartit amb Sergio Piñero, Manel Álvarez, Adrián Elia, Alejandro Bélmez i Germán Vázquez. Junts, joves i veterans, amb la direcció tècnica de l’Albert Ortega i Antonio Quirós, van confegir un equip que la temporada vinent jugarà a segona catalana gràcies a un ascens merescut guanyar als parquets.

Davant aquesta realitat d’èxit, explica que no ha estat fàcil prendre la decisió de retirar-se. «El bàsquet ha format part de la meva vida des de petit i a casa l’hem viscut amb molta força. I quan una cosa t’apassiona i et crida tant l’atenció, és dur prendre la decisió. La porto ruminat des de fa molt de temps, molts mesos i crec que ja ha arribat l’hora», explica. Repregunta. Pots concretar les raons per penjar la samarreta? «He sigut pare i m’agradaria dedicar-li més temps a la Jana. I és per això que no puc assumir un compromís total amb l’equip. I per estar a mitges tintes amb l’equip, penso que no és el correcte. Pels companys i per mi. Per estar físicament bé, la preparació dels partits … Jo, ara mateix, no ho podria assumir.»

L’Adrià Tornel ha estat, possiblement, el darrer jugador format a l’ESBAR, l’Escola de Bàsquet de Ripollet, que en arribar al júnior va passar directament al CB Ripollet. Jugant després a totes les categories de l’entitat. Sense passar per l’escola de bàsquet del poble per excel·lència, el Bàsquet Sant Gabriel. «Ja no queda ningú d’aquella època», rebla. Ara hi ha noves iniciatives, pel que fa a la formació de noves jugadores i jugadors. «Veig molt bé, el que s’ha fet amb l’Escoleta», respon, en ser preguntat sobre la iniciativa de formació del CB Ripollet. Afegint que «demanaria una entesa amb la participació del Sant Gabriel, més que res pel futur del bàsquet al poble. Aquí és tradició. Ens agrada el bàsquet a tothom.»

Tinc curiositat per saber com porta la nova vida sense el bàsquet. «Es porta bé. Quan comenci la temporada nova jo seguiré anant al pavelló, per descomptat. Les ganes sempre les tens. No s’oblida tan ràpidament, el bàsquet.» I més quan l’ha viscut des de sempre a casa teva. Amb el pare, la mare i el germà, jugadors. Hi tornaràs, al món del bàsquet, com a entrenador? «No m’hi veig. Prefereixo estar a la grada animant a l’equip. Potser sí, però ho dubto, que faci d’entrenador.»

Per acabar, li pregunto pel CB Ripollet. Una entitat amb 91 anys d’història. «Estic molt orgullós de formar part de la història del club del meu poble. Desitjo el millor per al CB Ripollet. Com sempre he pensat. Ara són 91, que arribi als 100, als 150 i que vagi tot perfecte.» Té molt clara la clau de la longevitat: «els jugadors són de la casa. Això és bonic. Que a part de companys de bàsquet, som amics.». – Text: Jordi Jorba. Foto Pablo Hernández

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?