200.000 euros d’inversió per conservar el campanar de Sant Esteve i donar-li ús públic

7 campanar

La Diputació de Barcelona subvencionarà el projecte de rehabilitació amb 187.000 euros. L’Ajuntament i la Parròquia de Sant Esteve hi aportaran 6 i 7.000 euros respectivament. La rehabilitació, pendent des de fa més d’una dècada, és podrà fer durant els propers dos anys

Ripollet tenia pendent la rehabilitació del campanar de l’església de Sant Esteve, edifici declarat Bé Cultural d’Interès Local l’any 2010, des de fa almenys una dècada. Una subvenció de 187.000 euros, confirmada aquesta tardor per la Diputació de Barcelona, permetrà realitzar les obres durant els propers dos anys. Ajuntament i Parròquia de Sant Esteve coŀlaboraran amb la rehabilitació aportant 6 i 7.000 euros respectivament.

El passat mes de juny l’alcalde Josep M. Osuna i el rector de la parròquia de Sant Esteve, mossèn Josep Gassó, van signar un conveni de coŀlaboració, necessari per demanar la subvenció i cercar finançament públic per a la rehabilitació del campanar. L’església de Sant Esteve, del segle XII-XIX, es propietat del Bisbat de Barcelona.

Ara, en paraŀlel a l’obtenció de la subvenció que permetrà iniciar l’esperada rehabilitació, la regidoria de Patrimoni prepara un conveni amb la Parròquia per poder regular les relacions durant les obres i dotar d’ús públic l’edifici. Quan finalitzi la rehabilitació del campanar, Patrimoni vol fer-hi visites guiades i obrir-lo al públic en moments determinats.

Malmesos pel pas dels anys, tant l’església com, sobretot, el campanar requereixen d’inversions. Al 2021 l’Ajuntament va cofinançar un estudi del Servei de Patrimoni Arquitectònic de la Diputació de Barcelona sobre la degradació de l’anomenat campanar nou de Ripollet i les actuacions necessàries per conservar-lo. L’estudi es basava en un informe previ del mateix organisme datat al 2011, fa més d’una dècada, per preservar i conservar el campanar nou. Construït al 1892 per substituir-ne un de més antic —en ruïnes després que al segle XVIII el partís un llamp— el campanar de Ripollet és el primer d’estil modernista a la comarca del Vallès.

La subvenció atorgada forma part d’una programa de la Diputació de rehabilitació i millora d’edificis, edificacions i jaciments arqueològics locals amb valors patrimonials. A banda de garantir la pervivència d’edificis històrics, la línia de subvencions de la Diputació fixa, entre altres objectius, “l’adequació a ús públic del patrimoni arquitectònic local”. —Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?