Victòria “clara i contundent” del PSC que recupera l’alcaldia 8 anys després

grafics_Ripollet copia

l Amb el crit “d’Alcalde” i els càntics “Visca, visca, Ripollet socialista!” els membres de la candidatura del PSC, militants socialistes històrics —entre els quals l’exalcalde Juan Parralejo— i simpatitzants de la formació van rebre al candidat a l’alcaldia Luís Tirado, només confirmar-se els resultats oficials de les urnes. L’eufòria es va desfermar al local del carrer doctor Figarola passades les 22 hores de diumenge: “Avui hem aconseguit una gran victòria, que no és meva, sinó del PSC” va senyalar Tirado a l’agrair l’esforç de la militància .durant els últims quatre anys.
Al segon intent, Tirado ha aconseguit recuperar l’alcaldia — “tornarem a estar d’on mai hauríem d’haver sortit”, va emfatitzar diumenge en el primer discurs durant l’acte de seguiment de les eleccions— amb la “victòria clara i contundent” que el candidat socialista havia reclamat durant la campanya electoral. Els 10 regidors obtinguts amb un 38,53% dels vots permetran al PSC governar folgadament. A només un regidor de la majoria tindrà la possibilitat de buscar acords i pactes puntuals amb ERC (2 regidors) o amb el PP (1). La resta de possibilitats que permetria l’aritmètica, van ser descartades en campanya amb la signatura del Pacte antifeixista i durant el debat electoral.
Tirado va prometre diumenge governar per tothom, per a tots els barris i sectors i “sense deixar ningú endarrera”; va dir que seria un “alcalde de carrer” i no de despatxos i que, a banda d’impulsar grans projectes, no oblidaria el dia a dia de la ciutat. “Cuidaré la ciutat com a casa meva”, va proclamar abans d’obrir la celebració.

A diferència del 2019, Ripollet no ha estat una excepció a l’àrea metropolitana, tenyida en gran part, de vermell. El PSC ha guanyat les eleccions amb el 38,53% dels vots i suma 10 regidors. Decidim, que passa a ser la segona força, ha perdut amb el 25,13% dels vots i 6 regidors.

Farem oposició perquè perdurin les transformacions
Molt abans que es proclamessin els resultats oficials, al local de la plaça de l’Onze de Setembre es respirava ja el desànim. Decidim, que durant la jornada electoral de diumenge havia mobilitzat més d’un centenar i mig d’interventors i apoderats, va aconseguir tenir els números abans que ningú. Tot i la tendència estatal cap a la dreta, els ànims no estaven preparats per haver perdut dos milers llargs de vots i que s’estronques la transformació iniciada al 2015.
Abraçades, llàgrimes i mostres de consol, en una nit que hauria d’haver estat només de cura i dol coŀlectiu. A les 21.40 hores aproximadament, Txell Caler que aspirava ser el relleu d’Osuna a l’alcaldia, trucava a Luís Tirado per felicitar-lo. “Farem oposició perquè pugui perdurar tot el que hem transformat i construït” comentaria més tard Caler, que lamentava els mal resultats per “l’equipàs” que l’acompanyava i els “projectes il·lusionadors”. Caler contestava que la campanya “bruta” contra el Ripollet Aporta “segurament”els havia passat factura, alhora que els havia arrossegat el gir cap a la dreta, en el que podria ser un l’inici d’un nou cicle .
A Ripollet els resultats han donat el torn, respecte al 2019. Fa quatre anys, Decidim va guanyar amb el 39,97% (40’3%) i va sumar també 10 regidors. El PSC va perdre amb el 25,18% (26%) i es va quedar amb 6 regidors. Just a l’inversa que aquest 2023, amb percentatges, curiosament molt similars, malgrat haver votat diumenge 2.226 ripolletencs menys.(52,84% )
Aquest 2023, el PSC s’ha imposat a Decidim en 43 de les 48 meses electorals de Ripollet..Un canvi profund. Vox, que es presentava per primer cop a les municipals, ha entrat a l’Ajuntament de Ripollet amb dos regidors i ha esdevingut la tercera força amb un 9,51% del vot. Luís Tirado va qualificar diumenge l’entrada de l’extremadreta al ple de “noticia nefasta” i Txell Caler ha considerat que havia estat “el pitjor de la nit”. Similars reflexions van fer el candidat d’ERC, Roger Bayó i de Junts, Josep M Andevert, a les seus de la rambla de Sant Jordi i del carrer de Tamarit.

ERC, clau
A la rambla de Sant Jordi els republicans, amb dos regidors i el 8,64% dels vots, celebraven haver assolit els seus objectius: tornar al plenari i incrementar la seva representació d’un a dos regidors. “S’ens va posar entre cella i cella” bromeja Bayó i atribueix els seus bons resultats als esforços i la feina de ” picar pedra” de l’agrupació local durant aquests 4 anys. Tot i la davallada que ha experimentat ERC a la comarca, a Ripollet ha mantingut vots i ha pujat representació, situant.se en una posició clau..
“Amb 10 regidors el PSC necessitarà ajuda per tirar projectes endavant” i “haurà de negociar amb nosaltres o amb el PP”, observa el candidat republicà, per qui la campanya ha estat “una experiència brutal”. Al plenari compartirà grup amb Lurdes Serra, segona de la llista. Qui també retornarà al ple després de 4 anys sense representació serà el regidor del PP, Víctor Dieguez. El PP va aconseguir diumenge un regidor amb el 6’57% dels vots.
Quatre de les nou candidatures presentades no han obtingut representació al no arribar al 5%: dels partits, han quedat fora Junts, amb un 3,07% i Valents, amb un 2, 55%. Junts mantindrà oberta la seu del carrer Tamarit i començarà a preparar les generals. L’agrupació d’electors Ripollet Límpio y Digno, s’ha quedat fora amb un 4,32%. “Nosaltres ja vam guanyar amb el contenciós i a l’aconseguir ser-hi”, havia dit a l’escola Escursell, la seva candidata, Ángeles Pividial molt abans de proclamar-se els resultats i que els coŀlegis electorals tanquessin portes. —JJR.

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?