Uns 5.700 estudiants de Ripollet, alumnes d’infantil, primària i ESO, tornen aquesta setmana a l’escola

menjadorescolar

La baixada de ràtios a les aules de primària — amb classes de P3 de 20 alumes— i la reserva de places per a infants amb necessitats especials són les principals novetats d’aquesta tornada a les aules. A Ripollet, l’escola Clavè recupera un grup i l’institut escola Pinetons n’ha obert un per a primer d’ESO. Els Instituts Can Mas, Lluís Companys i Palau Ausit també han guanyat places. Tots els centres educatius s’han adaptat al nou sistema de recollida de residus de la ciutat.

Una setmana abans del que era habitual i amb molt menys conflicte del que es previa al juliol, 5.700 estudiants de Ripollet han tornat aquesta setmana a les aules.
Dilluns ho van fer els 3.590 alumnes dels sis centres públics d’infantil i primària i dels dos Instituts -Escola El Martinet i Els Pinetons. D’aquest tres milers d’escolars 309 infants trepitjaven per primera vegada l’escola com a estudiants de P-3.

Avui dimecres, serà el torn per uns 2.120 alumnes d’Educació Secundària Obligatòria, que s’incorporen a les aules després del descans estivals. 472 d’aquests 2.120 alumnes entren a l’institut a les classes de 1r d’ESO, Durant el mes de setembre, només es faran classes als matins ja que, malgrat començar uns dies abans del que és habitual, durant tot el mes s’aplica jornada reduïda a primària. Per les tardes hi ha servei d’acollida i extraescola gratuïtes.

Una de les novetats importants del curs 2022-20223 és la baixada de la ràtio a P3 a les escoles públiques fins als 20 alumnes per classe, mentre que la concertada continua amb 25. A la secundària es manté la ràtio de 30 alumnes. Això ha fet que l’Escola Clavé recuperi una aula de P3. També sumen noves aules a 1r d’ESO l’Institut Escola Els Pinetons, i als instituts Can Mas, Lluís Companys i Palau Ausit.
D’altra banda, creix el nombre de places reservades a alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE), que abans eren d’una mitjana de 2 per aula i ara s’ha ampliat, segons demanda/valoració, entre les 3 i les 9 places de NESE.

Oficina Municipal d’Escolarització (OME)
Quant a la matrícula viva, des del passat mes de maig i fins avui, els serveis municipals han gestionat 51 demandes de places, les quals s’acabaran d’adjudicar durant aquesta setmana. L’Ajuntament està a l’espera de tenir operativa en breu una Oficina Municipal d’Escolarització (OME), que facilitarà molts tràmits, entre ells la gestió de la matrícula viva.
Hores d’ara ja s’ha aprovat el conveni entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Ripollet per a la creació d’una OME a Ripollet. Des de l’OME l’Ajuntament podrà oferir a les famílies informació sobre l’oferta educativa de tots els centres del municipi, es podran rebre i tramitar les sol·licituds d’admissió i donar publicitat del resultat, entre moltes altres funcions. També es podrà tenir accés a les aplicacions de la Generalitat per a la gestió de la preinscripció de l’alumnat.

Implantació del Ripollet Aporta i obres de millora i manteniment.
Aquest inici de curs també suposa un esforç d’adaptació: els centres educatius de Ripollet hauran d’implantar el sistema de recollida de residus Ripollet Aporta. Durant l’estiu, l’Ajuntament ha instal·lat, a escoles i instituts, els diferents bujols per a que puguin fer una correcta separació de la brossa que es genera i aquests dies s’estan fent les reunions informatives.
Durant les vacances escolars, l’Ajuntament ha aprofitat per fer algunes reparacions i treballs de pintura a diferents centres educatius. A més, a l’escola Anselm Clavé s’han fet diferents actuacions a l’edifici antic, com ara el tractament d’humitats de la planta baixa i la substitució d’una seixantena de lluminàries antigues per LED.
També s’ha treballat en la millora del rendiment de la calefacció i les condicions acústiques del menjador, amb un cost total de prop de 74.000 €. A l’Institut Escola Els Pinetons s’han fet modificacions en diversos espais per a usos de laboratori i aula de tecnologia, amb un cost d’uns 17.000 €, segons informa l’Ajuntament. — Redacció

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?