Una veïna de Ripollet ha hagut de declarar als jutjats per protestar contra una parada de Vox al juliol

8 noia denunciasda

Un grup d’activistes es van concentrar dijous davant dels jutjats de Cerdanyola per donar suport a la jove feminista, membre del Comitè de Dones, acusada de delicte d’odi pel partit d’extrema dreta

Un grup de veïns de Cerdanyola i Ripollet, la majoria coneguts per la seva implicació en moviments i entitats locals, entre els quals es trobava la regidora ripolletenca Txell Caler i el regidor cerdanyolenc Albert Turon, va concentrar-se dijous al matí davant de les portes dels jutjats de Cerdanyola per donar suport a la jove del Comitè de Dones de Ripollet que, el mateix mati, va haver de declarar després de participar en una protesta, el juliol passat, contra la instal·lació d’una carpa de Vox a la plaça de Pere Quart de Ripollet.

El Comitè de Dones de Ripollet, entitat de la qual forma part la jove acusada, Unitat contra el Feixisme i el Racisme Cerdanyola-Ripollet i Alerta Solidària havien convocat un dia abans la concentració de suport. Les tres entitats van difondre els fets a través de les xarxes socials. En el comunicat Citada als jutjats una veïna de Ripollet per plantar cara al feixisme de Vox, les entitats manifesten el suport a la jove, reiteren el seu compromís en la lluita contra el feixisme i denuncien la “desprotecció legal de les dones, de les persones migrants i dels coŀlectius LGTBI” davant d’agressions. “Vox és un partit amb un discurs netament feixista, masclista, racista, xenòfob i LGtBIfòbic que fomenta l’odi”, sosté el text.

La jove va ser denunciada després de la protesta de juliol a Ripollet pels diputats de VOX Juan Carlos de Segura i Manuel Jesús Acosta, que van acusar-la de furt, injuries, amenaces i delicte d’odi. Segons ha explicat l’advocat Carlos Hurtado, la jove acusada va agafar durant la protesta del 3 de juliol “10 paperetes de la parada per fer-ne lectura crítica i posar de relleu el discurs de Vox”, motiu pel qual ha estat acusada de furt.
L’advocat va comentar altres casos similars, ja què segons va dir, és una estratègia habitual del partit visitar municipis o espais on la seva presència pot provocar resposta social, com el cas de Ripollet, on Vox no té agrupació local, i posteriorment denunciar alguns dels manifestants. El jutjat ha de decidir ara si desestima la denuncia contra la jove feminista o inicia un procediment penal. — Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?