Una Nadal per regalar

6 Dia discapacitat

La campanya d’activitats i propostes nadalenques ‘El meu regal és Ripollet’ arriba aquest cap de setmana a l’equador amb la celebració del Mercat de Nadal, dissabte 17 i diumenge 18, i la segona edició d’una matinal infantil, dissabte, al carrer Nou. Activitats solidaries de la Marató de TV3, al Mercat municipal, al Molí d’en Rata i a la biblioteca i les tradicions dels pessebres, quinto i pastorets completen un cap de setmana “de regal”.

La campanya de Nadal de Ripollet gira al voltant de la idea del regal: un paquet gegant, coronat per un gran llaç, fa les delícies aquests dies de la quitxalla que, a la plaça Onze de Setembre, entra i surt de l’estructura lluminosa mentre la família els fotografia; a la rotonda de Balmes un gran regal iŀluminat dona la benvinguda a aquells que arriben a la vila. Ripollet és un municipi petit, de poc més de 4 km2 de superfície; ple d’activitat.. Tothom – des de les entitats i la ciutadania als comerços i els equipaments municipals- “es bolca en el Nadal”, va sentenciar el regidor Oriol Mor en la presentació d’un programa amb una setantena d’activitats culturals, esportives i comercials. Aquest convenciment ha inspira’t des del lema: el meu regal és Ripollet, a l’esperit de “reglar-nos ciutat”.
La campanya agafa cos en la sèrie de regals iŀluminats que decoren les rambles i en les dues estructures lluminoses de la plaça Onze de Setembre i l’entrada del pont del carrer de Tarragona; aquest cap de setmana post pont i a les portes de la festivitat del Nadal, l’activitat s’intensifica. Les propostes nadalenques coincideixen amb les activitats de les entitats per la Marató de Tv3, com el concert dissabte de la Societat Coral el Vallès o altres propostes recollides a l’Agenda, en un cap de setmana intens.

Fira de Nadal, els dies 17 i 18; activitats de màgia al mercat, matinal infantil amb els espectacle Andròmina i Contes, cançonetes i musiquetes al carrer Nou, i taller d’història del Nadal al Molí d’en Rata, dissabte 17, i activitats tradicionals, diumenge 18; Pessebres, cagatió, pastorets, quinto…. Tradicions totes regalades per aquells que s’impliquen.
El que segueix és una pinzellada per gaudir al màxim aquest cap de setmana d’un Ripollet que regala i vol ser regalat.

Llums, estrelles solidaries i sorteig del comerç unit
La Unió de Comerciants de Ripollet i l’Associació de Venedors i Comerciants del Mercat Municipal impulsen conjuntament la campanya ‘Regala’t Ripollet’, sortejant, entre les persones que comprin als establiments associats, xecs regal per valor de 600 euros, 300 € a gastar als comerços de la Unió de Comerciants (UCR) i 300 € a les parades del Mercat Municipal. El número guanyador serà el de la loteria del Niño 2023. Les butlletes es repartiran entre el 6 de desembre i el 6 de gener.
L’AVC de Mercat ha organitzat diferents activitats per dinamitzar les compres aquest Nadal al Mercat Municipal, com l’espectacle de màgia i personatges infantils, a partir de les 10 del matí de dissabte..
Els comerços que exhibeixen l’estrella de Nadal han fet aportacions a la campanya de recollida de joguines. Un recorregut solidari que es completen els aparadors decorats.

Tornen els pastorets, el quinto i el cagatió
Amics del Teatre tornarà a representar l’obra Els pastorets, re-adaptació de Folch i Torres al Centre Parroquial de Ripollet, els dies 17 (a les 18 hores) i 18 (a les 12 i a les 18 hores) i també el 26 de desembre (Sant Esteve) (a les 19 hores) Els Pastorets és una representació teatral típica de les festes de Nadal a molts indrets de Catalunya. L’argument combina els continguts del naixement de Jesús, la lluita del bé i del mal entre àngels i dimonis, i diverses històries i diàlegs dels pastors que rememoren el primer Nadal.
L’èxit que va obtenir la versió d’Amics del Teatre, representada els anys 2014, 2016 i 2018 ha fet que es posi de nou en cartellera aquest any també! Les entrades es posaran a la venda a:
www.amicsdelteatre.cat. A les sessions de quinto dels diables, els dies 17 i 18, s’hi suma aquest cap de setmana el cagatió gegant de l’esplai l’Estel, diumenge a partir de les 11.30 hores a la plaça del Molí.

Fira de Nadal: Més enllà de l’artesania.
El mercat de Nadal, estrella d’aquest cap de setmana, s’amplia. A més de les parades d’artesans locals hi haurà parades de comerços i restauració, prop d’una vintena, dissabte i diumenge a la plaça Onze de Setembre. —JJR

 

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?