Una marató que desperta complicitats i somriures de felicitat

4 animant ok IMG_20230928_105431 copia

La Gran Marató va registrar una cinquantena d’inscripcions en la seva segona edició, celebrada dijous. Fomentar la relació entre generacions diferents i la inclusió socials són dos dels trets essencials d’aquesta cursa, oberta a tota la gent gran, amb independència de la condició física o l’estat de salut mental. És un dels actes de la Setmana de la Gent Gran

Avis, avies, ànims”, “Visca els iaios” cantaven centenars de veus infantils mentre agitaven banderoles i colorits pompons de paper de seda al pas, dijous passat, de La Gran Marató de la Setmana de la Gent Gran pel centre de Ripollet. Els clàxons dels cotxes de la Rambla se sumaven a l’animació i la majoria dels participants, des dels corredors als voluntaris o als acompanyants, fins i tot l’agent que controlava el trànsit, lluïen un somriure de felicitat als llavis. Reflex fidel de la sentència del músic Anselm Clavé: “Estimeu-vos i sereu feliços”. La frase està escrit al terra del carrer Escoles, just al punt, on dijous passat va arrencar La Gran Marató, amb els crits d’ànim de l’alumnat de l’escola Anselm Clavé.

Prop d’una cinquantena de persones van inscriure’s dijous a la segona edició de La Gran Marató; un dels actes que va incorporar l’any passat la Setmana de la Gent Gran i que, amb una participació similar els dos anys, ha esdevingut central en una celebració de la vellesa que promou la trobada entre generacions diferents i la inclusió social. Entre el 26 i el 29 de setembre Ripollet ha celebrat la tercera edició de la Setmana de la Gent Gran amb activitats diàries al carrer i en equipaments municipals.

Els objectius d’intergeneracionalitat i inclusió de la tercera edició de la Setmana són trets essencials de La Gran Marató, una cursa no competitiva que reuneix gent gran amb independència de la seva condició física, persones amb discapacitat psíquica, joves estudiants de cicle i tres centenars d’escolars.. “Venim tota la residència al complert.” expliquen des de la residència d’avis Hogar Mevi i afegeixen“Els avis estan super agraïts, és una activitat molt important per ells i després en parlen, durant setmanes”. Hogar Mevi és un dels grups que participen a la cursa, a més a més de corredors particulars. També ho fa la Fundació Catalonia, l’Institut Lluís Companys o l’escola Anselm Clavé.

Tots els escolars del centre, excepte els 0-3 anys, que encara estan adaptant-se, participen a l’activitat d’animadors. El projecte els ajuda a tractar temes com el respecte, la diversitat d’edat, cultura o ètnia i la coneixença de Ripollet, explica la directora de l’escola, que també valora l’oportunitat de fer xarxa amb el barri i el municipi. Tots els grups d’escolars, des de P4 a 6è de primària, han treballat els conceptes del respecte, la inclusió i la diversitat dies abans de La Gran Marató i alguns, ho seguiran desenvolupant dies després, fent coincidir a l’aula l’experiència vital amb el currículum d’aprenentatge.
Havent fet uns exercicis de preparació física, els 50 corredors van desplaçar-se dijous, des del carrer Escoles fins al Centre Cultural. Els acompanyaven joves estudiants del darrer curs del cicle de l’Institut Lluís Companys, empenyent les cadires de rodes o bé oferint-los suport durant els exercicis de preparació física. Al Centre Cultural els van rebre sanitaris dels CAP de Ripollet, que els van oferir un plàtan –aporta energia, explica el nutricionista—, aigua i consells sobre de salut i higiene bucodental. La matinal més esportiva de la Setmana de la Gent Gran va continuar amb activitats musicals i més somriures. – Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?