
Imponent, inclusiva, democràtica i popular. Són molts els adjectius que defineixen la cavalcada del 2023, la primera després de dos anys en pandèmia i la primera en què coŀlaboren més de 150 voluntaris. Entre la iŀlusió i l’emoció, Ripollet es prepara per recuperar la nit del 5 de gener la seva cavalcada: una comitiva reial imponent que, amb un discurs coherent i moltes novetats, aspira tornar a ser referent a la comarca.
Iŀlusió i emoció, dissabte passat, en la recollida de cartes amb els tres Reis Mags d’Orient parlant amb els infants i les famílies en la recepció que ha tornat a organitzar Ripollet, Costums i Tradicions, després de dos d’anys de restriccions per la pandèmia. Expectació i aires de canvi en la cavalcada de Reis que la nit del cinc de gener tornarà a recórrer els carrers de Ripollet. La cavalcada recupera el recorregut habitual després de dos anys sense realitzar-se per la Covid-19 si bé s’anuncia carregada de novetats i ambició.
La d’aquest 2023 serà “un acte més participatiu, innovador i inclusiu”, prometen des de l’entitat organitzadora, amb nous personatges, com el patge Monnar, presentat ahir via xarxes socials, amb més espectacle i una narració acurada i amb més participació. Ja són prop de 150 persones, vinculades al teixit associatiu, les que aquesta nit donaran un cop de mà als Reis Mags i acompanyaran la comitiva reial en el seu recorregut per Ripollet. Gerard Gimènez, que ha viscut de molt aprop la recuperació dels Reis, explica les claus perquè tothom pugui gaudir de la nit més màgica de l’any.
Més lenta, més llarga i més interactiva
El ritual és el mateix de cada any, canvia el contingut. A les 18.30 hores la cavalcada de Reis iniciarà la seva desfilada al carrer de Balmes, pujarà fins al carrer de Sant Jaume i baixarà Rambla avall fins a l’avinguda de Maria Torras.
Per qui no és vulgui perdre cap detall i desitgi conèixer els nous personatges de la comitiva reial, la festa comença molt abans, a les 17.30 hores, a la recepció reial al Pont Vell i al Parc del Riu Ripoll. Un espectacle teatralitzat servirà per presentar els nous personatges de la comitiva, prop d’¡una vuitantena, encapçalats pel patge Monnar. No hi haurà princeses Disney però sí elements que, fa 20 o 30 anys van robar el cor a ripolletencs que avui són grans, i coneixements apresos en la pandèmia.
La cavalcada serà més lenta, més llarga i més interactiva, cosa que ha demanat la ciutadania a uns reis que també es comuniquen via xarxes socials. 150 persones, d’una trentena d’entitats, ajudaran a fer possible el nou relat. Caramels, regals, carbó i espectacle… per a tothom. Junt amb entitats com la Taula de la Diversitat o Sonreir és vivir, s’han assegurat que aquesta sigui una cavalcada inclusiva. El discurs reial (al parc del riu Ripoll) serà traduït simultàniament al llenguatge dels signes i s’habilitarà espai per a famílies amb mobilitat reduïda al pavelló Joan Creus. — Judit Josa.