Tornada a l’escola esglaonada

portada-min

Els infants i nois i noies que avui tornen a les aules es trobaran les seves escoles canviades; amb menys espais comuns i senyalitzacions de pas, entrades i sortides al centre i al pati esglaonades i un estricte protocol de mesures d’higiene. “L’escola és el lloc més segur per un infant i adolescent fora de casa seva” va assegurar dilluns el conseller Josep Bargalló en la presentació de les novetats pel curs 2020-2021. Ripollet espera poder desenvolupar el projecte de wiffi per a escolars amb més dificultat a partir de la setmana vinent

A només una setmana d’inici de les classes, dilluns passat, encara quedaven força serrells per resoldre del curs que s’inicia la setmana vinent amb la incorporació a les aules de .primària de Ripollet de 3.920 infants i uns altres 1.950 joves a les classes d’ESO d’instituts públics i concertats. D’aquests, 830 són nous alumnes o canvien d’etapa: 300 inicien P·3 i 530 passen a primer d’Eso. La feinada a les escoles i resta dels centre educatius era la setmana passada descomunal. “Aquests dies estem desbordats”, ha estat una de les respostes habituals dels centres de Ripollet.

La majoria dels infants i joves que dilluns vinent tornaran a trepitjar les aules ho faran després de gairebé sis mesos sense classes presencials. Es trobaran escoles canviades: les últimes setmanes ha calgut readaptar el espais —reubicant aules en espais comuns o incorporant, per exemple, senyalitzacions de distància als patis—, grups desdoblats i franges horàries diferents per entrar i sortir del centre i fins i tot per gaudir de l’estona d’esbarjo.
Els dies previs hi hagut infinitat de reunions dels equips docents i directius, sumades a formacions d’última hora per adaptar les formes de funcionar a la prevenció de la pandèmia, les trobades amb inspecció o amb el consell escolar per aprovar els respectius protocols i plans d’obertura del centre. El consell escolar n’ha hagut d’aprovar diversos les últimes setmanes. Moltes de les escoles, com el col·legi Sant Gabriel, han desenvolupat tambè un pla B en previsió d’un possible nou confinament.

“L’escola és el lloc més segur per als infants i per als joves fora de casa seva. No hi ha cap lloc fora de casa amb tantes mesures de seguretat”. Aquest és el missatge que el conseller d’Educació, Josep Bargalló, transmetia dilluns a la comunitat educativa en la presentació del curs escolar.. A Catalunya, el curs començarà el 14 de setembre amb 800 treballadors dels centres de baixa -aquelles persones que han vist com el seu lloc de treball no s’ha pogut adaptar a la seva vulnerabilitat- i amb un total de 8.162 noves contractacions, segons va dir dilluns el conseller.
La regidoria d’Educació de Ripollet té previst presentar aquest matí el nou curs escolar al municipi. L’Ajuntament haurà de detallar per exemple els manteniments i desinfeccions que es faran a les escoles durant el curs per complir amb els protocols de seguretat. Entre els recursos municipals destaca un projecte per dotar de connexió wiffi a escolars: la setmana passada va licitar-se i a partir de la propera s’espera poder iniciar el seu desenvolupament prioritzant l’alumnat amb més dificultat, segons explica el regidor Oriol Mor. El temps estimat per implantar el projecte és de 2 mesos.

Pel que fa a les obres fetes a les escoles, aquest estiu s’han fet lavabos nous al Ginesta i està previst fer els del Tatché al Nadal, tot per un import de 220.000 euros. Els del Ginesta s’enllestiran les properes setmanes. També s’està treballant conjuntament amb la Generalitat en la impermeabilització de la coberta del Tatché. A l’escola Clavé s’ha fet la substitució de les calderes.

A Pinetons s’ha tancat el porxo per guanyar espai d’activitat i la Generalitat hi ha instal.lat dos mòduls. Quant al Martinet, la Generalitat hi ha d’instal.lar mòduls al mes d’octubre i 2n de la ESO anirà al CIP Molí d’en Rata. La Junta de Govern tenia previst aprovar ahir, dimarts, uns punts amb ajustos a la via pública per facilitar l’accés a les escoles. Els entorns d’Anselm Clavè es volen destinar a vianants.
.Les dades d’incorporació d’alumnat a l’escola són de moment provisionals en previsió de la reunió de la comissió d’admissions, prevista per ahir. Aquest és el cas per exemple de l’escola Martinet, que tot i tenir llista d’espera en la preinscripció ara, amb 543 alumnes, han quedat places vacants per adjudicar.

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?