Teatre: Un clàssic català pels espectadors del segle XXI

4 Teatre_ok

Amics de Teatre escenifica dissabte i diumenge una nova versió de La Rambla de les Floristes de Sagarra, 20 anys després d’estrenar-la

A La Rambla de les Floristes, una obra estrenada a Barcelona l’any 1935, Josep Maria de Sagarra retrata la vida quotidiana a la Rambla del segle XIX per a un públic de la primera meitat del segle XX. L’acció està ambientada poc abans de la revolució de la Gloriosa de 1868 que posarà fi a l’antic règim, i Sagarra “parla de coses que l’espectador podia veure al segle XX”, sosté el periodista Guillem Martínez en el pròleg a l’edició publicada el 2019 per als clubs de lectura Llegim el teatre i l’estrena d’una versió contemporània al Teatre Nacional de Catalunya.

Per a Amics del Teatre, que estrena nova versió de l’obra aquest cap de setmana, La Rambla de les Floristes és d’aquelles obres atemporals, aptes també pel públic del segle XXI. Aquest veurà “situacions que encara passen avui dia”, comenta Montse Paredes, actriu protagonista de la versió que dissabte i diumenge estrena Amics del Teatre al Centre Parroquial de Ripollet. Paredes interpreta l’Antonia, “una dona fresca, decidida i amb opinió pròpia”, explica , alhora que lamenta que la “base de la societat segueixi sent la mateixa”.

Fa més de vint anys, l’actriu ripolletenca ja va posar-se a la pell de la florista de Sagarracom molts dels artistes de la nova versió d’Amics del Teatre, . A diferència d’ara, quan el grup va estrenar per primera vegada La Rambla de les floristes encara no s’havia fet cap gran adaptació teatral contemporània – la del TNC és de l’any 2019–, i el referent era la pel·lícula que va emetre TV3 l’any 1986, pel 25 aniversari de la mort de Sagarra. Ho explica Paredes, tot recordant la interpretació de Rosa Maria Sardà com a Antonia, la florista que quan convé “clava un moc” a la resta de personatges i esta “avançada al seu temps”. Aquesta és també una història “d’empoderament de la dona”, opina la protagonista d’Amics del Teatre.

Per Mònica López, que dissabte donarà vida a Leonor, l’obra “sacseja en molts moments” a l’espectador. A banda de recuperar la tradició dramaturga catalana, “cosa que està molt bé”, diu, creu que molta gent, una majoria dels espectadors que aniran al cap de setmana al Centre Parroquial, coneixen l’obra, perquè l’han vist, l’han interpretat o l’han llegida en algun moment. Presentada com “el retrat de la societat catalana a partir d’un dels seus grans símbols, la Rambla de Barcelona”, l’obra de Sagarra és, simplement “un clàssic”, conclou.

Amics del teatre estrena aquesta nova adaptació, dirigida per Marta Figueras, dissabte a les 21.30 hores i diumenge a les 18 hores, junt amb l’actuació musical Un passeig per la Rambla. L’espectacle s’havia d’haver estrenat a l’abril però l’entitat va posposar-la fins aquest cap de setmana. Venda d’entrades per la doble i única funció al web amicsdelteatre.cat fins a mitja hora abans de l’inici de l’espectacle. Entrada general 12 euros, menors de 12 anys, 6 euros. —JJR

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?