Setmana de Reis

4 Reis Mags

El dia 3 de gener finalitza el termini per demanar cita prèvia i poder visitar el dimecres 5, vigília de Reis, el campament Reial que ses Majestats instaŀlaran per segon any consecutiu al camp de futbol de l’Industrial. Aquests dies, les carteres reials visiten i amenitzen les bústies que l’entitat Ripollet, Costums i Tradicions ha muntat a la Biblioteca i al Centre Cultural, mentre s’espera l’arribada dels reis a Ripollet.

Per segon any consecutiu Ripollet no tindrà cavalcada de Reis, si bé pot fer gala d’una setmana reial, farcida d’activitats mentre s’espera la vigília de Reis, dia en què, també per segon any consecutiu, ses Majestats muntaran un campament reial al camp de futbol de l’Industrial.

La reserva d’entrades per visitar el campament, que es gratuïta, finalitza el 3 de gener. Fins aleshores, infants i famílies no només poden demanar el passi en les xarxes socials sinó també interactuar digitalment amb uns Reis que s’han modernitzat. Demanar un certificat reial de bona conducta, escriure la carta amb un correu electrònic directe (cartes.reismagsderipollet@gmail.com) o crear una corona pròpia per lluir a la nit màgica són algunes de les opcions que ofereix l’entitat Ripollet Costums i Tradicions, organitzadora de la cavalcada de Ripollet des de fa 53 anys, al faceboock Reis Mags de Ripollet..
Aquest dilluns, les patgesses i les carteres reials van sortir al carrer, per repartir, les primeres corones de cartró en comerços i equipaments municipals, i, les segones, per recollir les cartes de mà dels infants. Per tal d’evitar aglomeracions, tornarà a haver-hi recollides simultànies de cartes, els dies 29 de desembre i 3 de gener, a la Biblioteca municipal i al Centre Cultural.

Garantir la seguretat i celebrar la vida i l’esperança
El lema del segon Campament Reial és Deixa’t sorprendre i il·lusiona’t.i s’ha convocat amb l’objectiu de, malgrat tot, celebrar la vida i l’esperança. Ripollet Costums i Tradicions ha explicat a través de les xarxes socials la seva aposta pel campament, abans que molts municipis anunciessin la suspensió de cavalcades per la situació pandèmica i el govern de la generalitat adoptes noves restriccions. La densitat de població —més de 20.000 espectadors en rambles estretes— i la impossibilitat tant de variar el recorregut de la cavalcada com d’improvisar alternatives en cas d’un empitjorament van fer decantar l’entitat per la prudència i optar per una aposta segura, com el campament Reial..

Ajornada la Festa de Cap d’any i les actuacions teatrals als comerços
L’esclat de la sisena onada de la pandèmia ha obligat a ajornar alguns dels actes previstos en la campanya nadalenca És Nadal, ens movem per Ripollet. Dimecres de la setmana passada, l’Ajuntament va informar a través de xarxes socials de la canceŀlació de les representacions teatrals de la Cia La Marfanta als establiments i comerços de Ripollet amb l’objectiu de preservar la salut dels actors i actrius i del públic. Les actuacions, “que han ajudat a gaudir de la cultura en espais diferents als habituals i a dinamitzar el comerç local,” eren una de les novetats de la campanya nadalenca del 2020. La Festa de Cap d’Any que havia organitzat el coŀlectiu l’Aresta la nit del dia 31, així com les dues últimes sessions del Quinto de Nadal i la celebració de la nit de Música als pessebres, prevista per ahir, van suspendre’s després de les restriccions decretades en vigílies de Nadal amb l’objectiu de frenar l’expansió del coronavirus. La dificultat de garantir les condicions sanitàries ha motivat la suspensió de la majoria d’activitats. L’Aresta publica al seu compte d’Instagram com podrà recuperar-se els diners de l’entrada de la Festa de Cap d’Any. — JJR

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?