Sebastià Serrano va lligar salut i lectura en la primera dissertació del quinzè curs acadèmic

6 Aula Serrano copia

Sebastià Serrano va lligar salut i lectura en la primera dissertació del quinzè curs acadèmic

L’Aula d’Extensió Universitària per la Gent Gran de Ripollet acaba d’inaugurar el quinzè curs de formació per a persones de més de 50 anys amb la voluntat fundacional intacta de difondre la cultura i el coneixement de forma “amena, dinàmica i participativa”. Consolidada a més com a “espai de trobada”, l’Aula encara aquest curs 2023-24 “el repte de seguir creixent i omplir el teatre” segons va dir la seva presidenta Maria Lladó en la inauguració del curs, dimarts de la setmana passada, al Teatre Auditori del Mercat Vell. L’alcalde Lluís Tirado va recollir el guant de Lladó i, en la intervenció inaugural, va prometre a l’Aula l’ús del teatre durant els propers quatre anys a més de garantir el suport institucional.

Des de la seva fundació, l’octubre de 2009, un total de 225 conferenciats han visitat Ripollet convidats per l’Aula, que ha organitzat més de 60 sortides culturals. Segons les dades aportades per Lladó, uns 300 ripolletencs han estat associats a l’Aula local, que ara té 169 socis, en algun moment o altre de la seva trajectòria. La de Ripollet és una de les 60 aules catalanes vinculades a l’Agrupació d’Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran (Afopa) i de les 18 que reben suport acadèmic de la UAB, a través del programa d’Universitat a l’Abast. La presidenta d’Afopa, Montse Lamúa i la Vicerectora d’estudis i innovació docent de la UAB, Maria Valdés, van destacar en els seus parlaments la importància de la formació permanent pel desenvolupament personal i la comprensió de l’actualitat, en un món canviant. Tirado va focalitzar el discurs en la funció social de l’educació.
Una conferència sobre els beneficis amagats de la lectura del conegut catedràtic Sebastià Serrano va obrir el curs en un municipi amb, com a mínim, onze clubs de lectura en actiu. Més enllà del plaer i la distracció que proporciona la lectura, Serrano va centrar la seva dissertació, no en la transmissió d’informació dels llibres, sinó en la salut. La lectura demana al cervell atenció i concentració; al llegir es creen neurones i es cuida així la salut mental. “Llegint estem invertint en un pla de pensions cognitiu”, va assenyalar. El dia 10 era el Dia Mundial de la Salut Mental —JJR

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?