Ripollet se suma de nou a la commemoració del Dia Internacional de la Dansa

Dia dansa IMG_3087

Una desena d’entitats, gimnasos i escoles de ball prepara l’enregistrament de l’espectacle de producció pròpia Dansa Essencial. L’obra, que s’estrenarà a la pantalla del Mercat Vell en un passi únic el 29 d’abril, reivindica el paper essencial de la dansa a la cultura i com a vehicle de desenvolupament personal, físic i artístic.

Abril és el mes dels llibres i les roses i des dels últims anys, també ho és de la dansa. En aquesta sort de primavera cultural, i malgrat les restriccions vigents, una desena d’entitats, centres i gimnasos locals han retornat aquests dies a l’escenari del Teatre Auditori del Mercat Vell per enregistrar l’espectacle Dansa Essencial.

Sis dies després de la festivitat de Sant Jordi, el 29 d’abril es commemora el Dia Internacional de la Dansa, una diada que els últims anys ha agafat pes a Ripollet.

Després d’una aturada obligada per la pandèmia, el municipi s’ha sumat de nou a la celebració amb la producció d’un muntatge visual coŀlectiu que reivindica la dansa com un aspecte essencial de la nostra cultura i com un vehicle de desenvolupament personal, físic i artístic. Entitats i institucions com l’Associació d’Espectadors del Teatre Auditori del Mercat Vell i el mateix ajuntament han inclòs en la seva programació estable de teatre professional espectacles de dansa.

El Mercat Vell acollia divendres passat, en l’obertura del tercer trimestre teatral, la representació de Blowing, un tendre espectacle de la companyia Múcab Dans, que va fer sortir als espectadors de la llotja amb un somriure a la boca, i diumenge, el muntatge multidisciplinar Klé, en homenatge a l’artista suís Paul Klee i amb música en directe del violinista de Blaumut, Vassil Lambrinov acompanyant el moviment, tancava la temporada d’espectacles familiars del Petit Mercat Vell.

La dansa tornarà a ser protagonista del teatre la vigília del Dia Internacional, el 28 d’abril, amb la projecció de l’actuació històrica de El llac dels cignes ( Piotr l.Tchaikovski) que, l’any 1966, van protagonitzar els ballarins Margot Fonteyn i Rudolf Nuréiev a l‘Òpera Estatal de Viena. Fonteyn i Nuréiev, aclamats com la millor parella de ballet de tots els temps, van revolucionar el món del ballet clàssic incorporant la dansa moderna. Des de l’Associació d’Espectadors — que recupera així les sessions d’Òpera i Ballet— destaquen tant les coreografies líriques i fluïdes de Nuréiv com la interpretació de l’orquestra Simfònica de Viena. Ja en la diada, a les 18 hores del dijous 29, el teatre projectarà en un únic passi la producció audiovisual que aquests dies enregistren les entitats. Dansa Essencial recull aquests enregistraments i fragments d’actuacions d’anys anteriors. De moment, la diada ha permès a les entitats retrobar-se a l’escenari i tornar a assajar junts, perquè, malgrat les restriccions, no es perdi l’essència de la celebració. —JJR

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?