Ripollet inicia una setmana de #Supercarnaval evocant les comparses de 2017 i anteriors

51b8ab8a165aa1fb5a57daf7b2513248

Una exposició fotogràfica al Centre Cultural recopila les millors imatges d’edicions anteriors de la multitudinària rua. La desfilada capgira enguany el seu recorregut per tal d’encabir una festa final al barri de Can Mas

La festa més esbojarrada de l’any està ja a la cantonada; les mares i els pares han notat la seva arribada des de dilluns d’aquesta setmana quan el rei Carnestoltes o bé, depèn del cas, el Cabraboc, ha deixat a les escoles manaments per complir: que sí dilluns els nens van a classe amb cabells pintats i dimecres, amb el nas de vermell.
Per al gran públic, la festa comença avui, dimecres, amb la penjada del Cabraboc, el personatge mitològic que regna a Ripollet per Carnaval, al balcó del Casal de Joves i la tabalada dels Diables. L’acte tindrà lloc a partir de les 18.30 hores de la tarda i incorpora com a novetat el ball de Gitanes.
Les danses del Cabraboc i el Vell i la Vella, que tornen a interpretar la colla de Citanes de Ripollet després d’anys i panys sense fer-ho, havien servit tradicionalment per explicar la llegenda dels orígens del carnaval tant a Ripollet com a altres municipis del Vallès, on personatges singulars com el Cabraboc protagonitzen la celebració. El que segueix són algunes de les claus per viure les festes amb intensitat des d’avui i fins dimecres 14, dia de l’enterrament de la sardina i del retorn a la sobrietat de la Quaresma.

Carnaval a les xarxes socials
El Carnaval 2018 es viurà amb intensitat a les xarxes socials. Per això , els organitzadors han habilitat dues etiquetes per agrupar tota la difusió de les activitats organitzades. La primera és #SuperCarnaval en relació a la imatge gràfica d’aquest any. El cartell recull la imatge d’ uns superherois locals, nens i nenes d’origen culturalment divers que volen transmetre que, amb una disfressa senzilla, gairebé sense cap cost, tothom pot disfressar-se i participar amb intensitat al carnaval. L’altra etiqueta és #GiremLaRua perquè precisament el sentit de recorregut de la rua de carnaval, dissabte, serà a la inversa que en les altres edicions. Així, la desfilada arrencarà a la Rambla dels Pinetons, davant del Pavelló, dissabte a les 17 h, i finalitzarà al Parc Primer de Maig cap a les 20 h.

IMATGES DE COMPARSES
Com passa en totes les festes multitudinàries que durant el calendari anual omplen els carrers de Ripollet, desenes de fotògrafs i aficionats a la fotografia voldran captar el dia gran, dissabte. AFOCER, una de les dues agrupacions fotogràfiques del municipi, ha convocat el primer concurs per a Instagram a Ripollet. L’entitat compta amb l’experiència prèvia del concurs per Instagram de Sant Antoni Abat, que aquest 2018 ha arribat a la tercera edició i que, amb 144 fotografies a concurs, ha batut records de participació. A la pàgina 13 del Ripollet al Dia podeu consultar les bases del nou concurs.
AFOCER, juntament amb Agrupació fotogràfica de Ripollet (AFR) inaugura demà dijous al Centre Cultural l’exposició Comparses de Ripollet. Es tracta d’una selecció de mig centenar de fotografies que recullen els millors moments de la desfilada, des dels seus inicis fins al 2017. La majoria de les imatges han estat captades per fotògrafs i socis de les dues agrupacions.
L’exposició que obre les festes es pot visitar des de dilluns passat i fins el 28 de febrer. Posteriorment a la Rua, el Centre Cultural, on com cada any es disfressa el vestíbul, acull, pels més impacients, la projecció de fotografies d’aquesta edició.

Nous Escenaris
A les escoles, als mercats municipals, al Centre Cultural, a la rambla de Sant Jordi i als carrers del centre ciutat s’hi afegeixen enguany dos nous escenaris centrals de la festa. La celebració del festival infantil, aquest divendres, es trasllada de la plaça de Joan Abad a la plaça del Molí. Les últimes edicions han superat l’aforament de l’exterior del pavelló de Joan Creus i l’organització ha volgut donar amplitud a una festa que es consolida. Moltes de les cercaviles de les escoles tindran parada aquest any a la plaça del Molí on, a partir de les 17.30 hores de divendres, actua Ambauka, un esplai de Molins de Rei que s’ha especialitzat en produir espectacles de música i animació familiar al voltant de festes populars.
El públic preadolescent trobarà en aquest espai el seu ambient a partir de les 18.45 hores, quan la festa infantil i familiar doni pas a la ballaruca d’un DJ. El ball continua dissabte, després de la desfilada de comparses i disfresses, al parc del Primer de Maig, al barri de Can Mas. Aquest és el darrer escenari que s’incorpora a la celebració i el motiu principal perquè, aquest 2018, s’hagi girat la rua de carnaval.
La Rua 2018 es promociona de nou amb una crida a la participació: No n’hi ha prou amb omplir els carrers i limitar-se a ser espectadors. Entitats i consistori proposen disfressar-se i, acabada l’espectacular desfilada, sumar-se a la cua per continuar la gresca al Parc. Per la nit, els joves tindran ocasió de ballar al pavelló de Joan Creus; i els avis, ho faran dimarts, al ball especial del Casal d’Avis. El Parc Rizal serà de nou i per tercer any consecutiu, l’escenari de fi de festa, dimecres vinent, amb una sardinada popular. —JJR

Ripollet al Dia

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?