Ripollet implantarà a partir de dilluns vinent el nou sistema de recollida selectiva de residus, Ripollet Aporta

El ple municipal va rebutjar ajornar la implantació del nou sistema fins a finals d’any amb els vots de Decidim i el regidor no adscrit.

Aquesta setmana ha obert al Centre Cívic Maragall una oficina per informar a la ciutadania del nou sistema de recollida selectiva de residus de Ripollet que, finalment, s’implantarà per zones a partir del dilluns, 11 de juliol. El govern municipal va rebutjar dijous passat ajornar fins a final d’any la implantació del nou sistema, tal com ha demanat l’oposició a través d’una moció presentada per Ciutadans. ERC va emetre un comunicat en què també demanava ajornar-ho. Decidim va guanyar la votació al plenari amb el suport del regidor no adscrit.
Les protestes de ciutadans contra el nou sistema van eclipsar la resta de punts del plenari, durant una sessió en què es va aprovar la remodelació del Parc Primer de Maig, la reserva del 30% de ls habitatges de nova construcció a protecció pública, entre altres qüestions. El ple també va acordar nombrar el futur tercer pavelló d’Esports de Ripollet amb el nom de la jugadora de bàsquet Lucila Pascua.

Contenidors amb horaris, punts d’emergència i porta a porta només pels envasos, rebuig i papers
El nou servei de recollida selectiva Ripollet Aporta combina el sistema porta a porta pel rebuig, els envasos i el paper i cartró amb els contenidors al carrer d’orgànica i vidre i bústies per a residus sanitaris. Els contenidors d’orgànica però, tindran una tapa diferent a l’actual i caldrà una targeta magnètica o una aplicació mòbil per obrir-los. En aquests contenidors només es podrà llençar les restes orgàniques entre les 8 i les 22 hores, ja que estaran tancats durant la nit. El sistema es complementa amb àrees d’emergència per dipositar residus.
El nou servei de recollida selectiva s’implantarà finalment de forma progressiva, per zones. Començarà a partir del dia 11 a Pinetons (zona 3). A partir del 18 de juliol, es posarà en marxa a la zona Centre (zona 1) i a partir del 25 de juliol, a Can Mas (zona 2) . — Redacció

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?