Ripollet demana a la Generalitat fons autonòmics per la residència i ampliar els terminis de l’ajuda europea

6 Residencia copia

El govern calcula que haurà d’incrementar en 3 milions d’euros el pressupost per la construcció de l’equipament després d’haver quedat deserta la licitació de les obres i busca preservar l’ajuda de 4,9 milions dels fons Next Generation

Des de fa anys, Ripollet ha reclamat una residència i centre de dia per a la gent gran. La construcció de l’equipament semblava encarrilada amb l’elaboració del projecte de Plataforma per a la gent gran al Parc dels Pinetons i l’aprovació de la licitació de les obres en el ple municipal d’abril. No obstant això, l’increment de costos per l’augment en el preu de les matèries primes ha deixat en punt mort el procés de licitació, declarat desert després de no rebre cap oferta.

3 m d’€ més de pressupost
Segons els càlculs del consistori, els costos de construcció s’han apujat un 20% per l’encariment de les matèries primes. Com a solució, l’Ajuntament planeja elevar el pressupost inicial per a la construcció de la futura residència i centre de dia de 14,5 a gairebé 17,5 M d’euros. Confia que aquest increment del pressupost de prop de 3 M d’euros permeti tornar a licitar les obres de la futura residència amb garanties perquè prosperi el concurs. Ara bé, la modificació del projecte també implica un risc: la possibilitat de perdre la subvenció de gairebé 4,9 M d’euros, dels fons Next Generation, si s’endarrereix el procés..
L’ajuda europea, concedida a través de la Generalitat de Catalunya, exigeix que la construcció de la residència estigui finalitzada abans de desembre de 2025, però els tràmits necessaris per ajustar la partida econòmica, incloent la seva aprovació en ple, la posterior exposició pública i el nou procés de licitació, suposen mesos de treball.
Amb el rellotge en marxa, l’alcalde de Ripollet, Lluís Tirado, juntament amb els tinents d’alcalde, Roger Bayó i Sònia Martín, va reunir-se a finals d’octubre amb el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i el secretari del departament, Oriol Amorós per explorar possibles solucions. La proposta del govern local passa per reajustar els terminis dels fons europeus i allargar uns sis mesos la data limit, fet que garantiria el compliment de les condicions. L’ajuntament està pendent que la Generalitat confirmi aquesta solució.

Més suport econòmic
L’equip de govern també va demanar suport econòmic addicional a la Generalitat per fer front a l’increment del pressupost. Ripollet, que ja tenia previst invertir 6,4 M d’euros a la construcció de l’equipament a través de crèdits i romanents de tresoreria, no pot assumir en solitari l’increment de 3 M de pressupost, només una part. Motiu pel qual l’Ajuntament cerca finançament en altres entitats supramunicipals i consorcis i ha demanat a la Generalitat l’aportació de fons autonòmics, a banda dels europeus..La residència i el centre de dia són essencials per a Ripollet, una població amb un dels índexs més baixos de places residencials en tot Catalunya i amb només 38 places de centre de dia, va defensar Tirado en la reunió. Aquesta iniciativa, que compta amb el suport unànime dels grups municipals i dels partits locals, és fonamental per a la planificació estratègica de la ciutat, va afegir Bayó.
El conseller de Drets Socials va assegurar a l’Ajuntament, segons recull una nota de premsa municipal, que la Generalitat té “molt d’interès en que tiri endavant” el projecte de Ripollet Plataforma per la gent gran, ja que, ·”a més de ser necessari, va en la línia de la conselleria de fer equipaments que permetin cada vegada més autonomia a la gent gran i les ajudi a sentir-se més a casa seva que a una residència”. – JJR/ RAD

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?