Ripollet canceŀla la Festa Major al no poder garantir les condicions de seguretat
portada orquesta

75b44f26b45cdcf3e7750518b026a835

La comissió de Festa Major ha posat a disposició de la Taula de Xoc la feina de programació feta i els demana que reinventin l’oferta d’activitats d’estiu per adaptar propostes i incloureu-les en una futura programació cultural d’estiu.

L’agost de 2020 no se celebrarà la Festa Major de Ripollet al no poder-se garantir les condicions sanitàries i de seguretat segons es desprèn del comunicat que la Comissió de Festa Major ha enviat a les entitats locals . El que fins fa poc era l’opció més probable es va oficialitzar dimecres passat, quan el regidor de cultura i president de la Comissió de Festa Major, Oriol Mor, va proposar a la comissió suspendre l’aprovació definitiva del programa festiu Després d’una llarga reunió virtual, es decidia finalment canceŀlar l’edició actual de la festa de Ripollet, que estava prevista celebrar del 28 al 31 d’agost.
Durant les últimes setmanes, consistoris veïns com Montcada i Reixac havien optat per decisions semblants i, a Ripollet, líders del PSC i ERC s’havien mostrat favorables a aquesta possibilitat. En declaracions a Ripollet al dia, el mateix regidor de Cultura, Oriol Mor, considerava improbable la seva celebració i descartava un format virtual si es volia preservar les característiques populars i multitudinàries de la primera festivitat local. Dilluns de la setmana passada començava a córrer la notícia que finalment es faria oficial l’endemà de la última reunió de la comissió, realitzada dimecres.

Programació d’estiu amb garanties de seguretat
Segons el comunicat enviat per la comissió de Festa Major a les entitats locals, la decisió és fruit “de setmanes d’intens debat valorant les diferents circumstàncies per programar les activitats que integren la Comissió de Festa Major”. Malgrat l’inici de la desescalada, ”les característiques de la nostra Festa Major, una de les més multitudinàries del nostre entorn, no ens permeten garantir les condicions sanitàries i de seguretat perquè tots i totes puguem gaudir dels actes programats”, es llegeix al text, en el qual s’advoca per posar “la responsabilitat, la prudència i la salut” davant.
En el mateix comunicat, la comissió de Festa Major, un òrgan participatiu que, format per diferents representants polítics, del món associatiu i veïnat, decideix el contingut de la festa, posa a disposició de la Taula de Xoc la feina feta durant els últims mesos. En aquest sentit, insta a la taula de ciutat per a la reconstrucció social i econòmica postcovid a omplir “el buit cultural que deixa la Festa Major” i “a reinventar l’oferta d’activitats d’estiu al nostre municipi”, amb totes les garanties de seguretat.
La comissió proposa a més que la Taula de ciutat encarregada de redactar el pla de xoc de la Covid-19 treballi amb les entitats, “que són l’esquelet de la nostra Festa Major” per poder adaptar les seves ofertes culturals i lúdiques i incloure-les a una “futura programació cultural”. El comunicat de la comissió de Festa Major finalitza amb una frase d’ànims i superació i el compromís de seguir treballant per la Festa Major 2021. — JJR

Ripollet al Dia

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?