Recollida d’escombraries porta a porta i en carro

14 carro_ok

L’any 1965, data en què Joan Mimó feia la foto que acompanya aquest text, la recollida dels fems urbans es feia en carro. Aquest recollia porta a porta les poques escombraries que es tiraven.

A Ripollet s’implanta progressivament el sistema de recollida de brossa porta a porta. Les controvèrsies sobre aquesta proposta municipal, seguint les indicacions de la Unió Europea de minimització i reducció de residus, estan servides. Prou que s’aprecia a les xarxes socials i, de tant en tant, al carrer.

L’any 1965, data en què es feia la foto que acompanya aquest text, la recollida dels fems urbans es feia en carro. En Pepe, conegut com “el taxista”, menava el carro que recollia les escombraries porta a porta. Poquetes, segur, perquè en aquella època no hi havia massa de res i poca cosa es llançava. La foto la facilita en Joan Mimó, afegint que aquest senyor vivia al casc antic del poble i era tot un personatge. Ho corroboren na Carme García i en Josep Bayó, afegint que tenia el costum de fer “cavalcar” damunt del cavall tota mena de ninos i altres andròmines. S’aprecia a la instantània.

Na Carme i en Josep m’expliquen una anècdota d’en Pepe, un jan ferm i fort de manera d’actuar. Les escombraries les portava al riu, on l’aigua se les enduia avall, cap al mar. Conduïa un carro que ell mateix havia dissenyat. La caixa era d’un camió i feia patxoca, quan passava pels carrers del poble. Sovint el sobrecarregava, suposo que per estalviar-se alguna caminada pel poble. El cavall, ferm i fort com ell, anava allà on manava l’amo. Un dia, quan descarregava les escombraries, el pes que duia va fer que tombés la caixa de manera que el cavall va quedar amb les potes a l’aire. Els renecs i la força del carreter escombriaire van fer que aquella situació acabés com tocava.

En Pepe, conegut com “el taxista”, menava el carro que recollia les escombraries porta a porta. Tenia el costum de fer “cavalcar” damunt del cavall tota mena de ninos i altres andròmines, tal com s’aprecia a la instantània de Joan Mimó

La vida seguia amb normalitat i dia rere dia en Pepe recollia la brossa. Porta a porta. Twitter no existia. El van fundar el 21 de març de 2006.

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?