Quinzè minuts amb l’alcalde

6 alcalde respon

Des d’aquest any, el veïnat de Ripollet pot demanar cita mensual per parlar directament amb l’alcalde Lluís Tirado, durant quinzè minuts. La iniciativa ‘L’alcalde Respon’ pretén fer més accessible l’ajuntament a la ciutadania, diu Tirado, que aspira a atendre uns dos cents ciutadans a l’any

L’alcalde Lluís Tirado ha alliberat 4 hores i mitja de la seva agenda mensual per atendre directament les demandes de la ciutadania. Cada tercer dijous de mes, a partir de demà, 18 de gener, l’alcalde de Ripollet estarà localitzable de 9 a 12 hores i de 17.30 a 19 hores a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de l’Ajuntament de Ripollet. Durant aquestes quatre hores i mitja rebrà a la ciutadania que hagi demanat abans cita i escoltarà les propostes, queixes o suggeriments que li plantegin. Les cites per entrevistes de 15 minuts cadascuna es poden demanar des de la setmana passada al web municipal Ripollet.cat. Un banner en la pàgina d’accés facilita el tràmit.

“La nostra voluntat és fer més accessible l’ajuntament a la ciutadania” va dir Tirado en la presentació la setmana passada de “L’alcalde Respon”, una iniciativa que és fruit de l’esforç en matèria de participació i que complementa la resta de mecanismes i canals participatius del municipi. “No són suficients”, va respondre l’alcalde en la presentació i va explicar que havien volgut “anar més enllà” amb una fórmula d’accés “més àgil” i propera i que alhora servis per “apropar la ciutadania a la figura de l’alcalde”. Durant aquests mesos Tirado ja dedicava temps a parlar amb la ciutadania i ha rebut ciutadans al seu despatx , però fixant un temps i implementant el sistema de cita prèvia, creu que serà accessible per a tothom. Per facilitar-ho, s’ha previst horari d’atenció al matí i a la tarda i per fer-ho àgil, s’ha limitat el temps a 15 minuts per consulta. En cas que es reservin totes les hores disponibles, l’alcalde podria atendre 200 persones a l’any, 800 al llarg de la legislatura, va puntualitzar.

Les consultes no estan pensades per a entitats, que ja tenen els seus canals, sinó per a particulars, va explicar. i va subratllar “la ill·lusió personal” que li fa la posada en marxa d’aquesta iniciativa, ja que li permetrà saber les preocupacions del veïnat i fer, entre tots, municipi.

El veïnat podrà plantejar qualsevol proposta, queixa o suggeriment, sobre Ripollet o sobre qualsevol àrea i departament de l’Ajuntament. “La idea”, va emfatitzar, “és que pugui parlar tothom”. Posteriorment, ell s’encarregarà de traslladar la informació al regidor o regidora pertinent i fer-ne el seguiment. Així, va considerar necessari que fos el màxim representant del municipi qui atengues al ciutadà i li dones explicacions i ho va justificar tant per la visió general de l’ajuntament que té l’alcalde com per donar importància a una mesura “potent” i “innovadora”.

“Tot el que sigui innovar i apropar l’administració a la ciutadania és positiu “ va concloure Tirado en la presentació, i va negar que es tractés d’una mesura populista. L’increment del pressupost de comunicació està destinat a la d’inversió d’equipaments nous, com la compra de càmeres i ordenadors i no a noves revistes, va respondre. Tirado. L’alcalde també va explicar que el trasllat de l’Oficina d’Atenció ciutadana a l’espai annex del Mercat Municipal està previst per a l’any 2025, quan hagin finalitzat els tràmits urbanístics i altres preparatius. En aquest espai, situat al centre ciutat i ocupat fins fa uns mesos pel supermercat Mercadona, el govern local té previst reubicar-hi en un futur tots els serveis d’atenció ciutadana municipals i oficines de subministraments bàsics a més a més de l’OAC.—J. Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?