Què es podrà fer i què no per Nadal amb les noves restriccions

discoteca-640x480

Tornen les restriccions per frenar l’expansió de la covid-19. El Govern limita les trobades a un màxim de 10 persones, recupera el toc de queda i tanca l’oci nocturn per frenar l’òmicron. Les mesures, que haurà de validar el TSJC, també inclouen reduir els aforaments del 50% al 70% als sectors de la restauració, el comerç, gimnasos i cultura.

L’executiu català proposa limitar les trobades a un màxim de 10 persones, implementar novament el toc de queda ( de la 1 de la nit fins a les 6 de la matinada), tancar l’oci nocturn i reduir els aforaments al 50% a l’interior dels establiments de restauració, i al 70% en el cas del comerç, gimnasos i cultura.

El Govern presentarà la resolució amb aquest paquet de mesures al Tribunal Superior de Justícia perquè les validi i, per tant, puguin entrar en vigor a partir de la nit de dijous a divendres. L’Executiu català preveu que la resolució tingui una vigència de 15 dies, i sigui revisada un cop complert aquest termini de temps.

Es mantindran les cavalcades de Reis

L’objectiu de les noves mesures és reduir la mobilitat i la interacció entre les persones, però es mantindran activitats com les cavalcades de Reis, segons ha anunciat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Són “mesures necessàries” després de constatar que en la darrera setmana el nombre de contagis a Catalunya s’ha doblat. “Hem crescut un 100% aquesta setmana”, ha alertat el conseller, amb la previsió, ha afegit, que en les properes hores es pugui superar el rècord diari de contagis de tota la pandèmia.

Argimon ha vinculat aquest creixement de contagis a la presència de la variant òmicron. “És més contagiosa i escapa més a les vacunes. Falta encara per saber si és més greu o menys greu: tot apunta que serà més lleu. Però si es transmet molt fàcilment, té molta facilitat per saturar els nostres serveis sanitaris: i això ho hem de preservar”, ha ressaltat el conseller. Tal i com ha afegit, el sistema sanitari ha de poder continuar atenent covid-19 però també tota la resta de patologies.

El conseller ha insistit en la necessitat de prioritzar la dosi addicional de la vacuna contra la covid-19 per reforçar la immunitat. “Si donem aquesta dosi de reforç, s’incrementa molt la protecció contra la malaltia greu”. Ha recordat que hi ha moltes cites disponibles per poder demanar.

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?