PATINETS ELÈCTRICS, L’Ajuntament farà xerrades als instituts sobre la nova normativa de circulació

Mobilitat acte setembre 2017 IMG_0063

L’acció forma part de la campanya d’informació que realitzarà durant el mes d’abril. La nova ordenança de circulació i seguretat viària regula l’ús dels vehicles de mobilitat personal, entre els quals hi ha els patinets i les bicicletes i preveu sancions

L’Ajuntament de Ripollet ha editat diferents materials informatius amb l’eslògan ‘Amb els Vehicles de Mobilitat Personal no te la juguis’, com ara cartelleria i díptics. La Policia Local utilitzarà durant el mes d’abril aquest material per resoldre dubtes a peu de carrer i difondre les normes bàsiques de l’ordenança municipal de circulació de VMP, bicicletes i vianants de Ripollet. La normativa va ser aprovada inicialment el passat mes de novembre i de forma definitiva aquest mes de març. També oferirà xerrades als instituts i a diferents col·lectius, com és el cas de l’alumnat i les persones usuàries de diferents programes de l’àmbit de Desenvolupament Econòmic.
L’ordenança respon a l’augment de vehicles de mobilitat personal amb motor, com ara patinets i plataformes d’una o dues rodes.

Des de principi d’any, a Ripollet s’han produït cinc accidents de trànsit en què han estat implicats vehicles de mobilitat personal.

Circular sense casc i per la vorera, les normes més incomplertes
Segons fonts de la Policia Local, les normes que s’incompleixen més freqüentment, i que a partir d’ara es podran sancionar, són no portar casc i circular més d’una persona i per les voreres. També es recorda que l’edat mínima per utilitzar-los és, actualment, els 16 anys, i que la velocitat màxima és de 25 Km/h. L’ordenança estableix sancions de 60 a 1.000 €, segons les infraccions. En els cas dels menors infractors, les persones adultes responsables hauran d’assumir el cost de la sanció.
L’inspector en cap de la Policia Local, Vicente Pacheco, explica que “els darrers anys s’ha detectat un augment del nombre de vehicles de mobilitat personal, que tenen molts avantatges, però, “ en compartir l’espai amb altres vianants i vehicles, ha estat necessària una regulació, donat que també hem detectat un augment del nombre d’accidents on intervenen vehicles de mobilitat personal”. Des de principi d’any, s’han produït cinc accidents on s’ha vist implicat un VMP, dos d’ells en la darrera setmana, amb ferits lleus-RAD

Ripollet al Dia

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?