Osuna: “Els drets i les llibertats del coŀlectiu LGTBI no es toquen”

8 Lectura manifest

Una concentració denuncia les agressions reiterades contra símbols del coŀlectiu a Ripollet. L’Ajuntament i les empreses d’autobús Sarbus i Font preparen un protocol contra la L’GTBI-fòbia. Des de principi d’any s’han registrat 12 agressions al transport públic de l’Àrea Metropolitana.

Ripollet, un dels primers municipis catalans en tenir una regidoria de polítiques LGTBI, va renovar dijous passat el seu compromís en una concentració convocada pel consistori, el col·lectiu Proud Ripollet i l’Observatori contra l’homofòbia. Prop d’un centenar de persones es van concentrar al parc del riu Ripoll per denunciar els atacs reiterats a símbols del coŀlectiu “Els drets i les llibertats del col·lectiu LGTBI no es toquen” va proclamar l’alcalde Osuna en el seu parlament i va advertir que “no farem cap pas enrere en aquestes polítiques i que repintarem el mural tantes vegades com faci falta”.

Prevenció als busos
Des de principi d’any, l’Observatori contra l’Homofòbia ha registrat 12 agressions LGTBI-fòbiques en el transport públic a l’àrea metropolitana. L’Ajuntament de Ripollet ha començat a treballar en una campanya conjunta contra l’LGTBI-fòbia a les línies de bus, juntament amb les empreses que presten el servei Sarbus i Font i l’Observatori Contra l’Homofòbia. L’objectiu és aprovar un protocol de prevenció, detecció i intervenció contra l’LGTBI-fòbia a les línies de bus, que inclogui un pla d’actuació, amb formació per als treballadors i procediments d’actuació. També es vol dur a terme una campanya de sensibilització i conscienciació envers aquest tema, per tal de convertir els autobusos de línia en espais amables i lliures d’agressions LGTB-fòbiques. Ripollet compta amb un total de 9 línies d’autobús, les quals van registrar durant el 2020 més d’1,3 milions de persones usuàries.
El regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez, ha explicat que “volem que sigui un protocol viu, que es vagi adaptant, mantenint un contacte directe entre l’Ajuntament, les empreses de transport i el servei local d’atenció LGTBI, que atén l’Observatori”. Sánchez també ha valorat positivament la predisposició d’ambdues empreses. – JJR / RAD

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?