Ocupació crea un programa d’orientació a mida pels treballadors de Sintermeta

2 Sintermetal

Els itineraris individualitzats ofereixen atenció emocional a professionals que s’han quedat a l’atur a causa de la Covid-19

Cinc dels empleats de Sintermetal que al mes de setembre van quedar a l’atur pel tancament de aleshores l’empresa amb més treballadors de Ripollet han iniciat un programa d’orientació laboral dissenyat a mida per treballadors d’empreses o sectors afectats per la crisi generada per la covid-19. Dues persones més, sense relació amb l’antiga factoria del carrer de Sàrria de Ter, estan a punt de realitzar un dels nous itineraris d’orientació personalitzats.

El servei municipal d’ocupació va posar en marxa aquest programa individualitzat d’orientació laboral al mes de febrer. El programa estarà vigent durant un any. Malgrat estar pensat per ajudar a trobar feina a la plantilla de Sintermetal —que amb més de 60 anys en funcionament va arribar a ser una de les més importants del municipi— , qualsevol treballador afectat per la pandèmia pot soŀlicitar ara incorporar-se al programa d’orientació. Amb aquesta iniciativa, el consistori “ vol treballar de forma concreta i especialitzada amb les persones del municipi que s’han vist afectades per la crisi sociolaboral ocasionada per la pandèmia de la COVID-19”

Personal d’empreses auxiliars de Sintermetal i altres sectors afectats per la crisi sociolaboral

Entre altres coŀlectius, Ocupació preveu oferir suport en la recerca de feina i millora de l’ocupabilitat a personal d’empreses que estaven vinculades a Sintermetal i en les que el tancament de la planta de Ripollet s’ha traduït en Ertes, Eres, reduccions de jornada laboral o modificació de condicions laborals. El programa s’adreça de fet a professionals del sector del metall o altres sectors econòmics afectats per la crisi produïda per la pandèmia, tant perquè han perdut la feina com perquè han empitjorat les condicions de treball.
El servei d’ocupació de l’Ajuntament de Ripollet realitza el seguiment de la recerca de feina i ofereix itineraris d’ocupació individualitzats per cadascuna de les persones inscrites al programa. Amb el suport d’una tècnica d’orientació i una d’empres, es dissenyen els itineraris a partir dels interessos i els perfils professionals dels demandants de feina, i s’imparteixen continguts o s’ofereixen recursos en funció dels objectius a curt i mig termini establerts conjuntament amb les tècniques. Durant aquest any 2021, preveu realitzar una vintena d’aquests itineraris d’orientació.

Relació directa entre demandants de feina i ocupadors

L’orientació individualitzada es complementa amb un servei d’acompanyament al teixit empresarial del municipi. Aquesta acció afavoreix que les empreses i els participants al programa es coneguin, cosa que, segons el Servei d’Ocupació, potencia “les seves possibilitats d’inserció”.
Les accions presencials com els acompanyaments al teixit empresarial es combinen amb altres telemàtiques i, durant l’orientació, Ocupaci´´o preveu fer tant sessions individuals com de grup encaminades a millorar les opcions d’ocupabilitat dels inscrits al programa i afavorir el seu retorn al mercat laboral.
A banda d’aspectes professionals, el nou programa d’orientació laboral incorpora una fase de contenció emocional. Els participants treballen tots aquells aspectes personals que afecten en la recerca de feina i es té en compte “l’impacte que la a COVID-19 ha tingut en les seves vides laborals”. Les persones que vulguin més informació o inscriure’s al programa d’orientació laboral específic poden contactar al telèfon 935 807 642, o per correu electrònic a orientacio@ripollet.cat.— JJR

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?