Nova protesta per la implantació del nou model de recollida de residus

Osuna admet els errors en la informació i demana confiança amb el nou model de recollida de deixalles

“Com alcalde hauria de facilitar la vida dels ciutadans, però en canvi la complica amb un sistema que ens obliga més”, li va retreure dijous un dels manifestants a l’alcalde Osuna. Prop de 300 ripolletencs van tornar a recorrer el municipi al crit de “no al porta a porta”, en un recorregut canviat sobre la marxa, que va partir de la plaça del Molí, passant per la Rambla de Sant Jordi fins al carrer Mercè, va baixar per Sant Jaume i pujar de nou per Calvari, per baixar per Padró, passar per Maragall i Balmes, fins a l’Ajuntament on els esperava l’alcalde Josep M. Osuna i els tinents d’alcalde, Pilar Castillejo i Oriol Mor. Al carrer Calvari es va demanar la dimissió de Pilar Castillejo, a qui van deixar un parell de bosses de deixalles al seu portal. Al carrer Maragall va canviar la consigna i amb el lema de “és un problema de tots”, els manifestants van convidar al veïnat a unir-se a la marxa. Era la tercera protesta dels qui s’oposen al canvi del sistema de recollida selectiva de deixalles; i demà dijous, podria realitzar-se la quarta.

Com ja va fer al darrer ple municipal, l’alcalde va escoltar les queixes dels manifestants si bé és va reafirmar en la necessitat de canviar el servei de recollida de deixalles per arribar als nous percentatges de selectiva exigits. El model de contenidors “no funciona”, va advertir Osuna.

L’alcalde va demanar disculpes per les errades en la informació i es va comprometre a “adaptar” el servei a mesura que s’implanti. Dilluns de la setmana passada, el govern va canviar els plans de retirar contenidors de forma immediata i va establir un període de transició. Osuna va expressar la seva confiança en el Ripollet Aporta, un model que combina contenidors intel·ligents i porta a porta, i en què finalment, no resulti “tan complicat” com temen els veïns. Unes afirmacions que van ser rebudes a la plaça amb xiulets i peticions de dimissió. — Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?