Miquel Pujol i Núria Cabutí: pregoners amb ànima de llibres

6f37918316c428e83362ed5eebb78719

Pregó de la FM: divendres 19.30 h. Rambla de Sant Jordi, Casal de Joves. Poc abans del repic de campanes

En plena celebració de l’Any del llibre, no és d’estranyar que els dos ripolletencs convidats a pregonar la festa major 2018 tinguin relació amb el món dels llibres. Ells són l’iŀlustrador, guionista i director d’animació Miquel Pujol (Ripollet, 1951) i l’editora i Consellera del grup editorial Penguin Random House Núria Cabutí (Barcelona, 1967).
Pujol va introduir-se en la iŀlustració de contes infantils i les historietes de la mà de la factoria Disney. Al cap dels anys i després de passar per diferents estudis, va fundar, juntament amb el seu germà, l’empesa Acció Studios, la seu de la qual es trobava a la carretera de Barcelona. El film Cher ami, premi Gaudi a la millor peŀlícula d’animació 2010 i nominada en la mateixa categoria als premis Goya d’aquell any, porta la firma del pregoner de la #FMRipollet. Ha estat el director de l’exitosa i multi premiada sèrie de televisió infantil 10+2 , del llargmetratge 10+2: el gran secret (2001), nominada als Goya, i els curts La nit màgica (1998) i Cartes i Pirates ( 2005).

Miquel Pujol segueix dibuixant, prepara pel mes de setembre l’edició de la seva primera novel·la juvenil, de la qual no pot avançar-ne més detalls, mentre li dona voltes al discurs que divendres inaugurarà les festes.

En el pregó de festes, Pujol comparteix balconada amb Núria Cabutí Brull. Considerada pel diari La Vanguardia com la dona amb més poder del món editorial espanyol —extrem que la directiva del grup editorial Random, nega —, Cabutí defensa en l’entrevista tant el treball en equip com el valor de la proximitat. “El llibreter que et recomana un llibre és insubstituïble”, sosté .
Fent tàndem amb Pujol, aquest evocarà les festes de la seva infantesa, quan la de Ripollet ja tenia ressò a la resta de la comarca si bé era més intimista que ara. El record preuat de l’iŀlustrador d’aquells temps: el campanar iŀluminat al capvespre anunciant els dies de celebració.

Vilatans, sortim al carrer a escoltar-los: parlen d’un mateix sentit de pertinença (què millor que els llibres per sentir-se part d’una comunitat!) i conviden a gaudir dels carrers de Ripollet amb la mateixa iŀlusió que a la infantesa. — JJR

Avatar

Ripollet al dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?