L’Escoleta d’estiu 0-3 obre les inscripcions amb 80 places

7 escola bressol La verema copia

Temps X Cures és un servei de respir municipal gratuït que aporta temps de descans i cura personal a mares o tutores legals d’infants de 0 a 3 anys. En la segona edició del programa, l’Ajuntament ofereix 80 places, que s’adjudiquen segons criteris socioeconòmics. Les inscripcions per l’Escoleta d’estiu 0-3 estan obertes fins dilluns vinent, 17 de juliol.

l De l’1 al 31 d’agost, l’Ajuntament de Ripollet ofereix per segon any consecutiu un servei de respir per a mares i tutores d’infants de 0-3 anys, que es realitza a les escoles bressol municipal fora de l’horari lectiu. Durant el mes d’agost, les escoles bressol La Rodeta del Molí i La Verema tindran cura d’infants de 0 a 3 anys, de les famílies inscrites al programa l’Escoleta d’estiu ‘Temps x cures’. El servei, que és gratuït, funcionarà de 7.30 a 12 h. Les mares i tutores participants tenen la possibilitat d’allargar l’horari de cura fins a les 15 h, incloent el servei del menjador, que té un cost de 4,20 euros per dia. La inscripció a l’escoleta, que funcionarà de l’1 al 31 d’agost, es pot fer per setmanes.

Fins al dilluns 17 de juliol estan obertes les inscripcions per participar al programa a través del web municipal ripollet.cat. També es poden inscriure de forma presencial, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h a les oficines de Drets Socials (carrer de Can Masachs, 18-20).

Més enllà de la conciliació laboral, l’Escoleta d’estiu està pensada per què les dones cuidadores disposin d’un espai de respir i cura personal, oferint-los la possibilitat de deixar els infants en un espai educatiu i tenir temps així, per a fer allò que estimin necessari, com ara tenir cura de si mateixes. A banda dels criteris econòmics, a l’hora d’adjudicar les places es prioritzen les situacions socials següents: Tenir familiars a càrrec amb grau de dependència reconegut; Famílies monomarentals; Mares o tutores víctimes de violència masclista; Mares o tutores en situació d’atur de llarga durada (més de 12 mesos en situació d’atur de forma continuada); Mares o tutores migrades (menys de 3 anys de residència a Catalunya); Mares o tutores majors de 45 anys
La previsió és oferir un màxim de 80 places, 40 per cada una de les dues escola bressol municipal, tot i que les places finals dependran de l’edat dels infants que ho soŀlicitin, ja que la ràtio varia. En cas que hi hagi places disponibles, la inscripció quedarà oberta durant l’estiu, per a les famílies que ho necessitin.

L’Ajuntament va iniciar aquest servei de respir l’agost passat com a prova pilot. El servei està gestionat des de l’Àrea de Serveis a les Persones i dut a terme pel personal de l’empresa pública Genera. L’Escoleta d’Estiu està finançada pel Ministerio de Igualdad, a través del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. Ripollet ha rebut una subvenció total de gairebé 122.000 euros, en el marc d’aquest programa de finançament per a ajuntaments de més de 20.000 habitants i consells comarcals, per impulsar la prestació de serveis de cura puntual per a nenes i nens de 0-14 anys.

Dels 122.000 euros rebuts, Ripollet en destina 50.000 € al servei de l’Escoleta d’estiu. La resta de la subvenció s’utilitzarà per obrir altres línies d’ajuts i finançar activitats i serveis per al foment de l’espai de cures fora de l’horari lectiu. – RAD//J.Josa

 

 

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?