Les exhibicions de cultura popular, els concerts, el teatre i el cinema recuperen el carrer amb el ‘Festiu ‘

6 presentacio

El programa d’activitats d’estiu s’amplia amb propostes per potenciar el comerç i l’artesania. L’espai públic es reivindica com a espai de relació i s’invita a la pràctica esportiva en zones verdes

Un any després de presentar-se el programa d’activitats ‘Obrim l’estiu’, el consistori ha recopilat de nou prop d’una setantena de propostes per fer a Ripollet durant els mesos de juny i juliol. La idea de fons segueix sent la mateixa: recuperar la vida social, cultural i econòmica del municipi per minimitzar així, els estralls de la pandèmia, si bé el ‘Festiu’, el nom que rep el programa per al 2021, suma a les activitats culturals i festives una fira comercial a l’aire lliure i invitacions a la pràctica de l’esport en tres equipaments esportius de carrer, el projecte dels quals última l’Ajuntament.

Després d’estar confinats a les cases entre març i maig de 2020, la via pública ha guanyat protagonisme com a espai de relació comunitari; les persones valoren cada cop més detalls com la presencialitat i el contacte i sorgeix la necessitat de relacionar-se a l’aire lliure i en espais segurs; en un context de recuperació, cultura i esport, proporcionades pel teixit associatiu, esdevenen vitals. Aqueta hipòtesis, llançada dilluns per la regidora de Desenvolupament Comunitari, Andrea Guijarro ha inspirat programes d’activitats que, com el ‘Festiu’, reivindiquen “una ciutat amable” i alhora, recopilen activitats i propostes culturals, esportives o comercials a fer durant l’estiu a la vila.

Narracions de contes a l’espai Maria Aurelia Capmany (el patí de l’edifici consistorial); representacions de cultura popular al pati del Centre Cultural, a la rambla de Sant Jordi; i d’art escènic al Teatre Auditori; projeccions de cinema a l’aire lliure pensades, sobretot, per a públic jove; concerts de grups locals o la continuació d’esdeveniments exitosos com la ‘Japan Week’, condensen bona part de les propostes per al mes de juny, les úniques publicades de moment.

A destacar la celebració popular de la revetlla de Sant Joan, la nit del 23 de juny, que organitza de nou el coŀlectiu juvenil l’Aresta si bé, aquest any, la celebració es trasllada al pati de l’escola Enric Tatxé, amb l’objectiu de controlar aforaments i complir les mesures de prevenció.

Entre les novetats d’aquest mes de juny figura les rutes familiars pels espais històrics i patrimonials del llibre El petit Ripollet— les properes sessions es faran els dissabtes 12 i 19 amb reserva prèvia. El seu llançament, dissabte passat, va registrar una alta demanda, informen des de la biblioteca —; i una jornada per l’economia social i solidària, el dissabte, 19, al parc del Primer de Maig. El programa inclou a més les exposicions mensuals en equipaments com el Centre Cultural o la Biblioteca i l’obertura de les piscines descobertes, amb sistema de cita prèvia, el dissabte 12 de juny.

Algunes d’aquestes propostes han estat plantejades per les entitats locals, que poden seguir aportant noves activitats durant les properes setmanes, perquè es tracta d’un programa viu.
“Volem gaudir i viure la cultura i l’esport i celebrar-ho”, va proclamar el regidor de Cultura, Oriol Mor, en la presentació, dilluns de la setmana passada del programa ‘Festiu’. El repte rau “en normalitzar”, poc a poc i seguint les mesures de seguretat, la vida del municipi, va subratllar.

En la presentació al Centre Cultural van intervenir-hi també la regidora d’Economia, Empresa i Comerç, Txell Caler, i el regidor de Joventut, Pablo López. L’acte es va aprofitar per llançar la campanya de sensibilització Cap a la Festa!, una sèrie de consells per gaudir de celebracions i activitats a l’aire lliure de forma conscient, respectuosa i segura. Aquests consells bàsics, des de normes de precaució contra el contagi del còvid-19 a la moderació de la ingesta d’alcohol o el respecte de gènere i identitats, s’iŀlustren amb la imatge del pollet Piu, un nou personatge ripolletenc que, a partir d’ara i durant aquest any, estarà present en cada esdeveniment festiu de la vila. — Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?