L’Ajuntament de Ripollet reclama una solució urgent a la gestió de l’aigua

2 6 Jornades aigua

El TSCJ va atorgar la competència sobre el model de gestió de l’aigua a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Ripollet, que ha aprovat municipalitzar-ne la gestió, i set municipis més, es troben en punt mort amb contractes caducats

L’Ajuntament de Ripollet ha reclamat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) una ”solució urgent i transitòria” sobre la gestió de l’aigua a Ripollet fins que la institució metropolitana prengui la decisió definitiva sobre quin serà el model de gestió que s’aplicarà als municipis de l’Àrea de Barcelona, tal i com reclama la sentència del TSJC sobre el reglament de gestió de l’aigua.

L’Alcalde Josep M. Osuna ha proposat a l’AMB signar un conveni de cooperació com a solució transitòria per fer front a la situació de precarietat contractual, en la que es troba el municipi. El contracte signat amb Sorea per la gestió de l’aigua, que data del 1968 i era per un període màxim de 50 anys, va finalitzar i la manca de contracte actual està provocant, segons el consistori, problemes de gestió i deficiències en el servei, mancances en la planificació d’inversions o la impossibilitat de rebaixar la tarifa, tal com estipulaven els estudis realitzats per l’Ajuntament. “Hem de desbloquejar aquesta situació de precarietat contractual i esperem una resposta a la solució que hem proposat, que sabem que és temporal, però urgent”, ha explicat la regidora de Serveis Municipals i Municipalitzacions, Pilar Castillejo.

A l’escrit enviat per Osuna a la presidenta de l’AMB, Ada Colau, s’adjunta un esborrany del conveni de cooperació entre l’AMB i l’Ajuntament de Ripollet per a la gestió del servei d’abastament d’aigua potable al municipi, per tal que el Consell Metropolità hi doni la seva conformitat o indiqui les esmenes que consideri que cal introduir. L’objectiu és que el Consell aprovi l’expedient d’internalització del servei tramitat per l’Ajuntament, per tal que pugui gestionar-lo, de manera transitòria, a través de l’empresa pública Genera, Mitjà Propi Ripollet, SL.

Fre a la Municipalització de l’aigua
A principi de 2020, l’Ajuntament gairebé havia completat tots els tràmits necessaris per a la municipalització de la gestió de l’aigua, però la sentència del TSJC va bloquejar la remunicipalització, atorgant la competència exclusiva a l’AMB. Des d’aleshores, Ripollet espera que l’AMB doni algun pas en ferm, més enllà de convocar una Comissió d’Estudi. Un pas que encara no ha donat, ha denunciat el consistori en una nota de premsa on informa de la reclamació. .

Una Reclamació anterior i alternatives
El juliol de 2021, l’Ajuntament va fer arribar la mateixa petició per escrit a Ada Colau, presidenta de l’AMB; Antonio Balmont, vicepresident executiu, i Eloi Badia, Vicepresident d’Ecologia, sense que hores d’ara s’hagi rebut una resposta formal. “Dels 36 municipis metropolitans, set estem en una situació semblant, amb el contracte vençut o a punt de fer-ho, i no podem esperar més”, assegura Castillejo, tot afegint que “estudiarem totes les alternatives, totes, per desbloquejar la situació i seguim pensant que la millor solució és la remunicipalització de l’aigua a Ripollet”. —RAD

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?