L’Agrupació Pessebrista tanca el cicle nadalenc repartint trofeus

8 JSZ_4019

L’entitat va lliurar 12 premis entre pessebres populars i pessebres artístics en les categories de 9 a 15 anys, de 16 a 25 anys i més de 26 anys i va fer una crida a preservar la tradició de recrear a les cases el naixement

El lliurament de premis de la 37 edició del Concurs local de Pessebres, dissabte al Centre Parroquial i la clausura de la 42a edició de l’exposició de pessebres, diumenge, a la seu del carrer de les Afores va tancar a Ripollet el cicle nadalenc. L’Agrupació pessebrista, entitat que convoca el concurs popular i organitza l’exposició de diorames amb escenes del naixement, va lliurar dissabte un total de 12 premis entre trofeus i diplomes de participació. Els germans Irene i Joan Fernández Matabosch, Marc Rodrigo Magdaleno i Modest Serra García van imposar-se en les categories respectives de 9 a 15 anys, de 16 a 25 anys i de 26 anys en endavant, en el guardons d’estil pessebre popular. Joan Nonell Valle i Luís Ariza Rodíguez van obtenir el primer i el segon premi en estil pessebre artístic.

L’Agrupació pessebrista convoca el concurs de pessebres local amb la voluntat de preservar la tradició popular de guarnir les cases recreant el naixement, una tradició que es remunta al segle XIII, segons va explicar el president de l’entitat, Pere Padró. Des de l’agrupació pessebrista es va fer una crida a la participació: per accedir al concurs n’hi ha prou amb enviar fotos del betlem fet en família. L’acte de lliurament de premis va estar amenitzat amb la interpretació de quatre nadales de la banda de la Societat Coral El Vallès que, dissabte, va tancar cicle.

Els premiats en les categories d’adults tindran la possibilitat de coŀlaborar en la propera celebració nadalenca amb la construcció del pessebre natural que presideix l’exposició de pessebres. La mostra ha recuperat aquest cicle nadalenc part dels visitants si bé encara no està als nivells anteriors a la pandèmia.- Judit Josa

 

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?