La regidora Txell Caler encapçalarà la llista de Decidim al 2023 i aspira ser la primera alcaldessa de Ripollet

4 Caler llibre2

Fidel als principis de la coalició i després de 12 anys ininterromputs al ple de l’Ajuntament de Ripollet -4 de regidor i 8 com alcalde-, Josep Maria Osuna renuncia al lideratge de Decidim en les properes municipals i cita el “relleu serè” al capdavant de la coalició que governa com a exemple de canvi en el fons i la forma de fer política

En les anomenades candidatures d’unitat popular o del canvi, de les quals forma part Decidim Ripollet, els relleus al capdavant de les candidatures tenen lloc en moments dolços, es fan amb calma i serenor, i responen a decisions coŀlectives, a diferència dels partits tradicionals. Decidim, la coalició que governa Ripollet des de l’any 2015, va subratllar aquest missatge en la presentació divendres de la setmana passada, de l’actual tinent alcalde i regidora d’Ocupació, Empresa i Comerç i de Feminismes, Txell Caler com a candidata a l’alcaldia en les municipals de 2023.
Una cuidada posada en escena, igualitària i propera —sense faristols, amb tamborets i butaques de vímet—emfatitzava el missatge de les formes diferents tant com les paraules de l’alcalde Josep Maria Osuna, que va anunciar la seva renuncia a liderar després de 12 anys la coalició per convenciment ètic, creure en la limitació de mandats i conciliar vida pública i personal.

Mai una alcaldessa ha governat Ripollet, cosa que segons Osuna, és una “anomalia històrica”
Osuna va expressar el seu suport a la candidata Caler de qui va destacar la implicació i el lideratge en la gestió de la pandèmia al capdavant de l’àrea de Desenvolupament Econòmic, la seva capacitat de treball en equip i la disposició al diàleg i al consens a més d’una trajectòria en defensa dels serveis públics.
“Trencarà l’anomalia històrica que suposa que Ripollet no hagi tingut mai encara una alcaldessa”, va pronosticar en una de les intervencions més aplaudides pels assistents que, divendres passat, omplien el nou local a peu de carrer de Decidim, a la plaça Onze de Setembre. Caler_ que en la seva intervenció va fer balanç de les accions de govern per la ciutat- va explicar que assumia el repte perquè se sentia “acompanyada per l’assemblea”, part d’un “govern fort i consolidat”, amb forces i experiència i per creure en “el projecte coŀlectiu i transformador de Decidim”..
La candidatura de Caler, acordada en l’assemblea de la coalició i durant un procés que va iniciar-se a mig mandat després d’un “2020 duríssim” , segon va explicar la candidata, té el suport de l’alcaldessa de Montcada i Reixac Laura Campos i l’exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabaté, dues polítiques referents pel municipalisme transformador i de la nova política.
Les dues van coincidir en posar en valor la cooperació —en contraposició a la competència- entre governs locals i candidatures diferents, així com “la vocació rupturista del projecte” que, al 2015 va encapçalar Osuna i al 2023, liderarà Caler.
“Ripollet ha esdevingut un far en polítiques de justícia social”, va subratllar Sabaté, mentre des de Montcada s’emfatitzava la cooperació entre els dos municipis en projectes com l’Hospital Ernest LLuch, i el lideratge femení. L’iŀlustrador Javigaar i la pedagoga Roser Peris van completar el retrat de “dona forta, valenta, de família lluitadora i obrera i capacitat ingent de treball “ que havia fet Campos de l’ara candidata—, aportant la trajectòria de Caler en l’activisme d’associacions escolars i moviment feminista —Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?