La Plataforma d’Ampes obre el debat sobre la jornada contínua

616bcb4070200eba2fbb3aacc645866b

Celebra una taula rodona amb ponents de luxe, dimarts al Teatre Auditori, prèvia a una consulta a les escoles sobre els horaris i els temps lectius

L’escola per si sola no pot racionalitzar els temps de la societat, un debat viu al Parlament i en especial, entre la comunitat educativa, preocupada per conciliar les necessitats de descans i lleure dels escolars, la vida familiar i els temps lectius. La Plataforma d’Ampes de Ripollet, a iniciativa de l’AMPA de l’escola Tatche, traslladarà el debat al municipi sobre la jornada continuada. Ho farà amb una taula rodona en què han estat convidats ponents de luxe com el diputat i impulsor de la Reforma Horària a Catalunya, Fabián Mohedano, dimarts vinent, dia 29, al Teatre Auditori de Ripollet.

PREGUNTES AMB RESPOSTA
A qui beneficia la jornada continua? Com afecta al rendiment escolar? Desapareixen els menjadors escolars? o Què passarà amb les activitats extraescolar? són algunes de les preguntes que intentaran respondre experts en educació i pedagogia. A més de Mohedano, la taula estarà composada per Jaume Aguilar, de la Federació Moviments de Renovació Pedagògica (una entitat pròxima a la Fundació Bofill), Àlex Castillo, de la Federació d’Ampes de Catalunya, Sonia Ceballo, mestra de l’escola Congrés-Indians i Laura Domingo, pedagoga de la Universitat de Vic. Durant la xerrada es podran sentir arguments pro la jornada contínua i en contra d’aquesta, des de perspectives diferents. Ceballo per exemple explicarà de primera mà l’experiència de l’escola i del model educatiu innovador que aplica.

La intenció de la Plataforma d’Ampes passa per explorar el que pensa una majoria de famílies, ja que la jornada contínua “ho agrada molt o no agrada gens”, comenta Diego Puig, un dels pares que organitzen la trobada. També en facilitar eines per a la reflexió i propiciar el consens entre les famílies sobre el model que s’ha d’aplicar a Ripollet. Per això, la previsió es cedir una part important del temps de la xerrada a les intervencions del públic. El debat és el pas previ a una futura consulta a les escoles. –Judit Josa

Avatar

Ripollet al dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?