La mostra «Creu Roja, 100 anys al teu costat» arriba al CIP Molí d’en Rata

4 Visita guiada a càrrec de César Martínez

L’exposició hi serà a Ripollet fins al 10 de juliol. Tancarà la itinerància que l’ha dut prèviament a Cerdanyola del Vallès i Montcada i Reixac. La mostra és una de les activitats del centenari de la Creu Roja comarcal

La mostra ‘Creu Roja, Cent anys al teu costat’, es va inaugurar dissabte a les dependències del CIP Molí d’en Rata. L’acte va comptar amb la participació de l’alcalde de Ripollet, Josep Maria Osuna, el regidor de patrimoni, Sergio Linares, el coordinador de l’assemblea comarcal, César Martínez, i el president, Santiago Morera, a més de moltes persones voluntàries i amigues de l’entitat.
El regidor de Patrimoni, Sergio Linares, va dir en el seu parlament que la mostra dedicada al centenari de la Creu Roja comarcal obre els actes del Dia Internacional dels Museus a Ripollet. Una mostra fruit del treball conjunt i la coŀlaboració dels ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac i Ripollet. Linares va explicar que treballen per augmentar la quantitat i diversitat de propostes a la ciutadania que es fan des del CIP Molí d’en Rata.

El coordinador de l’assemblea comarcal, César Martínez, va agrair a totes les persones la dedicació que ha fet possible el centenari de l’entitat als nostres municipis. Algunes d’aquestes persones hi eren, a l’acte inaugural. La mostra, per Martínez, recull moments destacats de la història comuna, possible perquè un bon dia les persones pioneres i fundadores van decidir treballar juntes per ajudar qui ho necessitava, a la comunitat.
El president de l’assemblea comarcal de la Creu Roja Ripollet – Cerdanyola del Vallès i Montcada i Reixac, Santiago Morera, va destacar que l’assemblea que presideix va néixer amb una clara voluntat assistencial per anar evolucionant cap al treball social i humanitari que actualment fan. El voluntariat és la clau de volta que fa funcionar l’assemblea, va dir. Unes persones que ara i d’aquí a 100 anys, hi seran. La Creu Roja també estarà, compromesa amb la seva societat. Com sempre. L’alcalde de Ripollet, J. M.Osuna, va destacar que el centenari de la Creu Roja comarcal és un motiu de reconeixement i celebració de la feina feta per moltes persones. El batlle va recomanar a tothom que visiti l’exposició i conegui la història d’una entitat compromesa amb la seva societat. Un actiu indispensable per Ripollet, va dir, afegint que «dono les gràcies a les persones de la Creu Roja per tot el que han fet». Entomant el comentari d’en Morera, es va manifestar convençut que d’aquí a 100 anys, l’entitat hi estarà. L’alcalde José Maria Osuna i el president de la Creu Roja comarcal Santiago Morera s’intercanviaren plaques commemoratives.

L’exposició
La mostra inclou informació sobre els orígens de la Creu Roja, els seus principis fundacionals i la història d’un moviment internacional que a la nostra ciutat s’arrelava fa 100 anys. L’acte de constitució de l’assemblea cerdanyolenca, l’11 de setembre de 1921, és un dels documents més especials que conformen aquesta mostra amb carnets de socis de diferents èpoques passant per uniformes, vehicles, fotografies, objectes, l’experiència de la Guerra Civil, el paper de la banda de música, o les activitats de l’actualitat, com el Pla Respon per atendre les persones vulnerables o amb necessitats en temps de la pandèmia de la Covid19.
La mostra ‘Creu Roja, cent anys al teu costat’ es podrà veure al CIP Molí d’en Rata fins al 10 de juliol. La inauguració de l’exposició, dissabte passat, va ser el punt de partida del programa d’activitats que ha confeccionat el CIP Molí d’en Rata per commemorar la diada dels Museus. La mostra ha estat produïda en cooperació entre tres museus i una entitat, cosa que segons els responsables del CIP, enceta una nova forma de producció. El cap de setmana del 14 al 15 de maig, se celebra el dia dels Museus 2022. A banda de visitar l’exposició dels centenari de Creu Roja, els visitants al Centre d’Interpretació podran gaudir de visites nocturnes a l’equipament, d’itineraris pel nucli antic del municipi, d’actuacions musicals en directe, tallers i jornades de portes obertes i visites guiades a l’antic molí fariner del complex. — Jordi Jorba/Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?