La Generalitat invertirà 550 mil euros anuals més en les línies de bus E4 i 620

5 Fran sanchez bus

El regidor Fran Sánchez es felicita per haver aconseguit que el paquet de millores entri en vigor abans de fer-se efectiu el traspàs de les competències dels busos de la Generalitat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Ripollet, un dels pocs municipis de l’Àrea Metropolitana sense estació de tren, depèn dels busos per comunicar-se en transport públic. Des d’aquest dilluns, la ciutat està millor comunicada amb Barcelona per autobús. Aquesta és la lectura que fa el regidor de Mobilitat Fran Sánchez que dimarts de la setmana passada va presentar “el paquet de millores. de més magnitud aconseguit des del 2015” en transport públic. El servei de transport per carretera ha augmentat freqüències, expedicions i trajectes amb la inclusió de dos vehicles més en la línia del bus exprés, E4 i d’un vehicle en la línia 620: La tradicional connexió entre Montcada i Ripollet a partir d’ara circula també per un tram de Cerdanyola i arriba al barri de Tiana de Ripollet.

Segons Sánchez, aquests eren canvis llargament reclamats pels usuaris del servei, que durant mesos han patit en autobusos plens en hores punta i que, en ocasions, no podien parar en totes les estacions del recorregut a l’estar complerts. Sánchez va explicar que les millores “ja estàvem encaminades a aconseguir l’abril de 2020, però la pandèmia ho va impedir i ara les hem aconseguit, sumant altres acords molt interessants”. Es tracta de millores negociades entre l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya, que continua mantenint les competències, fins que no es traspassin a l’AMB, i suposen un augment en la despesa de 550.000 euros a l’any, que fins al traspàs de competències assumirà el govern català.

Més servei en horari nocturn
La suma de dos vehicles més a l’E4 ha suposat un increment en la freqüència de pas en determinades franges horàries mentre que en altres franges es garanteix el compliment de la freqüència anunciada. Una de les millores previstes és que entre les 7 i les 9 del matí el bus passi cada 8 minuts, com estava anunciat però no es complia. Una altra de les millores es què entre les 9 i les 18 h, la freqüència de pas sigui de 12 minuts, enlloc de 15.
L’increment de vehicles ha permès allargar el servei de nit. Així, l’últim autobús sortirà des de Ripollet a les 21.30 en lloc de les 21 h. I des de La Sagrera (Barcelona) sortirà el darrer autobús a les 22.15 i no a les 21.40 h. També s’ha aconseguit que dissabte el darrer autobús surti de Ripollet cap a Barcelona a les 21 h i no a les 20 h com fins ara.

Pel que fa a la línia 620, a més d’aconseguir-se una millora horària a l’incorporar-se un autobús més, el seu recorregut s’amplia fins al barri de Tiana. “Teníem molt clar que aquest barri havia d’estar connectat amb Barcelona i, a més, ara també estarà connectat amb la resta de barris de Ripollet”, ha explicat Sánchez.

Des d’aquest dilluns, la línia fa un recorregut semblant al del 685 a l’arribar al barri del Pont Vell. El bus puja per Verge de Montserrat i fins al carrer de Santa Rosa i gira de tornada cap a la carretera de Barcelona, amb parada al CAP La Farigola. Una vegada arriba als quatre cantons, gira cap a Cerdanyola fins a Fontetes i després segueix el trajecte a Barcelona. A les parades de Cerdanyola, només es podran baixar passatgers, però no pujar, ja que la gestió del servei de busos de Cerdanyola i Ripollet està adjudicat a diferents empreses de transport. El trajecte és més llarg si bé més complert, segons el regidor. – RAD.

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?