La diada de l’Orgull més reivindicativa

4 lectura manifest samuel WhatsApp Image 2021-07-05 at 21

La celebració aquests cap de setmana a Ripollet de la sisena diada LGTBIQ clausura els actes del 28J a la comarca amb noves convocatòries per rebutjar les agressions LGTBI-fòbiques

A partir de demà dijous i fins aquest dissabte, Ripollet tornarà a celebrar la seva diada LGTBI que, des de l’any 2015, ha tancat els actes de l’Orgull a la comarca. Ho farà amb un crespó negre en la bandera de l’arc de Sant Martí i la del Pollet LGTBI que, des del dia 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull, presideixen el balcó de Cal Teixell, a la rambla de Sant Jordi. La indignació per l’assassinat homòfob del jove Samuel Luiz, el dia 3 de juliol a la Corunya, i la denúncia de l’augment d’agressions per raó d’orientació sexual o identitat de gènere —amb més d’un centenar d’agressions registrades a Catalunya en només els set primers mesos de l’any 2021— han potenciat el to reivindicatiu de la sisena diada.
El periodista especialitzat en gènere Ruben Serrano inaugura aquest dijous (19 hores, espai Aurelia Capmany) el programa d’actes amb la presentació del llibre No estamos tan bien: Nacer, crecer y vivir fuera de la norma en España, un reportatge sobre la violència amb entrevistes i testimonis de persones agredides.

Els organitzadors de la diada, entre els quals hi ha l’Ajuntament de Ripollet, l’Observatori contra l’Homofòbia i les entitats Proud Ripollet i Gais Positius, han convocat a les 12 hores de dissabte una nova concentració de rebuig de la LGTBI-Fòbia durant la inauguració del mural dedicat a la lluita d’alliberament LGTBI, al parc del riu Ripoll. El mural, que recull fites històriques del moviment com la legalització del matrimoni igualitari, l’any 2005, ha estat acte de diversos atacs vandàlics des de que els artistes Manolito Rastaman i Barri van pintar les primeres vinyetes els últims mesos de 2020. Un codi QR permetrà a partir d’ara accedir als fets històrics iŀlustrat, un projecte que ha estat premiat per l’Observatori contra l’Homofòbia.
Xerrades, visites guiades, la distinció 2021 de l’Ajuntament, concerts i espectacles completen el programa de la diada, amb el gruix d’actes el dissabte 17. — Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?