La Comissió de Festa Major s’emplaça a recuperar al 2022 el model de festa tradicional

2 gegants

Considera que aquest any es van salvaguardar els eixos principals de les festes d’agost malgrat les dificultats en la reserva d’entrades gratuïtes, els aforaments restringits i les limitacions dels actes organitzats.

Valora l’esforç d’adaptació i la capacitat de reinventar-se de les entitats i agraeix l’actitud responsable de la majoria de veïns i veïnes,  que van gaudir de la festa al carrer i les activitats organitzades de forma segura 

La Comissió de Festa Major, un òrgan participatiu de coordinació, debat i consulta sobre el programa festiu, s’ha emplaçat a recuperar per al 2022 el format habitual de la festa gran de Ripollet. En una reunió de valoració celebrada aquest mes d’octubre, els membres de la Comissió han advocat per suprimir les restriccions d’aforament i realitzar les activitats en espais públics oberts si ho permet l’evolució de la pandèmia. També es vol tornar a convocar el concurs del cartell de la Festa Major i instaurar de nou la zona de xiringos d’entitats culturals i clubs esportius, dues de les activitats que es van trobar a faltar en l’edició d’enguany.

La comissió preveu començar a reunir-se amb les entitats en breu per recuperar la popular zona de bar i restauració i preparar la propera edició de la Festa Major. Abans, però, ha enviat unes enquestes de valoració per tal de recollir les opinions i els suggeriments de les associacions.

Altres compromisos assolits en la reunió de balanç són la inclusió al programa de més sessions de ball i el reforç de les propostes d’oci per a joves, molt limitades al 2021 per les restriccions de la pandèmia.

Tot i celebrar-se en una situació d’excepcionalitat, el programa de la Festa Major del 2021 ha superat el nombre d’activitats de l’edició de 2019, amb més d’un centenar de propostes realitzades en una trentena d’escenaris del municipi entre els dies 27 i 30 d’agost. Segons la Comissió de Festa Major, es van poder preservar els eixos de la festa amb un model descentralitzat, participatiu, popular, de tothom i per a tothom,  lliure d’agressions i amb identitat pròpia. En properes edicions es vol mantenir el compromís amb la sostenibilitat i la cura de l’entorn. Els tastos i sessions de showcooking del Mercat de la Vinya van congregar 210 persones, mentre que les activitats esportives van superar els 700 participants.

Entre els aspectes positius de la festa de 2021, els organitzadors han subratllat la capacitat d’adaptació de les entitats que van nodrir el programa festiu amb propostes de gran qualitat.  En especial, es va destacar l’esforç per” reinventar-se” així com “la valentia” de tirar endavant propostes culturals i esportives adaptades al marc normatiu. Prop de quaranta entitats culturals, juvenils i esportives del municipi han participat aquest 2021 en l’elaboració del programa, superant les de 2019.

Entre les dificultats, es van reconèixer problemes en la gestió de les entrades –se’n van repartir 20.500- i els incidents indesitjats que va causar la restricció d’aforaments, si bé es va valorar com a efecte positiu el control d’accés a les activitats. Malgrat lamentar els incidents produïts a la via pública – es van registrar botellots i concentracions nocturnes en parcs després dels actes festius organitzats -,  des de la Comissió municipal s’ha volgut accentuar l’actitud responsable de la majoria de veïns i veïns. En aquest sentit, han agraït a la ciutadania l’ocupació responsable de la via pública, fet que, segons han valorat, va permetre gaudir d’una festa al carrer de forma segura.

El president de la Comissió, el regidor de Cultura Oriol Mor, ha agraït “la gran tasca” que va portar a terme durant mesos la Comissió amb circumstàncies, limitacions i mesures de seguretat canviants. “La Comissió ha sortit reforçada” , va dir en la reunió, felicitant-la per haver donat vida a les entitats, oferir un programa de gran qualitat i arribar a més espais i públic que abans. – Judit Josa

Ripollet al Dia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Ripollet al dia, es una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Ripollet.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?